НАЧАЛО Други

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

21.09.2021 11:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

На 27-ми май, чисто нов пентхаус в най-новата, свръх ексклузивна бутикова сграда с апартаменти в Маями Бийч - Arte от Антонио Читерио - в престижният квартал Сърфсайд, на един етаж под Джаред Кушнер и Иванка Тръмп - Бе една от най-голямите крипто сделки за недвижим имот.

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.

При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд в Маями Бийч за цена на квадратен метър. 

Пентхаусът на 9-ия етаж в сградата Arte е купен директно изцяло в криптовалута, което го прави най-скъпата известна транзакция на криптовалути за недвижим имот в САЩ досега. Сделката на блокчейна също отне по-малко от десет дни за затваряне от началото до края, като постави допълнителни рекорди, както за купувача, така и за продавача (купувачът остава анонимен, както и конкретната използвана криптовалута, което е съгласно споразумения за поверителност).

За индустрията на недвижимите имоти, сделката в Arte изпраща много по-силно послание за бъдещето: крипто е тук, за да остане, а агентите и брокерите по-добре се адаптират или рискуват да изостанат.

Още през 2014 г. купувачи и продавачи на криптовалути вече затваряха сделки с недвижими имоти в Биткойн, за да преместят новооткритото си богатство в по-стабилни и традиционни класове активи, макар и това рядко да се случва.

Засиленият интерес от страна на фирмите за недвижими имоти към крипто пространството не се ограничава само до хора като Алекс Сапир и Джиовани Фасиано от Arte. Стартъпи като българският Propy, които рационализират затварянето на сделките чрез автоматизирани процеси, от години поддържат транзакции с криптовалути и сега предлагат обучителни курсове за брокери. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕКупувачите на недвижими имоти в Манхатън вече могат да плащат в Биткойн

Наскоро бе съобщено, че най-скъпият мезонет в Лондон в One Hyde Park бе обявен за $244 милиона с възможност за закупуване в криптовалута (или 4,300 BTC по текущия валутен курс, за да бъдем точни). Ако тази продажба се осъществи по този начин, това ще бъде най-голямата крипто сделка за недвижим имот в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са основните правила, които трябва да следват крипто проектите

Andreessen Horowitz, известна инвестиционна компания, фокусирана върху криптовалутите, наскоро очерта пет основни насоки за нововъзникващите проекти за токени.

28.04.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС: Излезна още информация за новата валута на съюза

Алиансът БРИКС напредва в развитието на своята обща валута, като същевременно активно насърчава използването на местни валути от страните членки.

28.04.2024 19:00 3 мин. четене

Прогноза за цената на златото през май 2024 година

С наближаването на май 2024 г. пазарът на злато се намира в ключов момент, повлиян от различни фактори, включително геополитическа стабилност, икономически показатели и очаквания по отношение на паричните политики.

28.04.2024 16:00 2 мин. четене

Америка се подготвя за евентуален срив на топ банка от Уолстрийт

Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) очерта стратегии, с които да подготви себе си и другите регулаторни органи за справяне с евентуален фалит на значими банки на Уолстрийт.

28.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.