НАЧАЛО Финтех

Circle ще стане публично търгуема чрез SPAC сливане

09.07.2021 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle ще стане публично търгуема чрез SPAC сливане

Circle, криптофирмата зад водещата стабилна монета USD Coin (USDC), се съгласи да стане публична.

Компанията, чиято платежна инфраструктура е подкрепена от Goldman Sachs, ще стане публично търгуема чрез сливане със специална компания за придобиване (SPAC), наречена Concord Acquisition Corp.

 

Сделката оценява Circle на 4,5 млрд. долара и идва, след като през май компанията събра $440 млн. от инвеститори, включително Fidelity, Valor Capital Group и базирания в Лондон хедж фонд Marshall Wace.

 

Нова ирландска холдингова компания ще придобие Concord и Circle, за да се превърне в публично търгувано предприятие, което се очаква да се търгува на Нюйоркската фондова борса под тикер CRCL.

 
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Santander спира транзакциите до Binance за клиенти във Великобритания

Боб Даймънд, председател на Concord Acquisition Corp, главен изпълнителен директор на Atlas Merchant Capital и бивш изпълнителен директор на британската банка Barclays plc, изтъкна Circle “като една от най-вълнуващите компании в трансформацията на финансите” в изявление.

 

Главният изпълнителен директор на Circle каза, че публичния листинг ще даде на компанията “капитала и взаимоотношенията, необходими за изграждането на глобална компания за финансови услуги в интернет, която може да помогне на бизнеса навсякъде, да се свърже в по-отворена, приобщаваща и ефективна глобална икономическа система”.

 

Новото дружество, сформирано от сливането, ще бъде подкрепено с 415 милиона долара капиталови ангажименти при 10 долара на акция, с инвестиции от Fidelity Management & Research Company LLC, Marshall Wace и Adage Capital Management LP.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.