Home

FaZe Clan уволнява и суспендира играчи, замесени в предполагаемата крипто измама ‘Save the Kids’ (видео)

05.07.2021 11:21 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FaZe Clan уволнява и суспендира играчи, замесени в предполагаемата крипто измама ‘Save the Kids’ (видео)

Популяризиран от известни ‘инфлуенсъри’ токен, наречен “Save the Kids”, в крайна сметка се срива в резултат на предполагаема “пъмп енд дъмп” схема.

FaZe Clan, базираната в Лос Анджелис организация за професионални електронни спортове (esports), обяви днес, че е уволнила своя член FaZe Kay, като също така е спряла участията на още трима играчи – Jarvis, Nikan и Teeqo – които са участвали в популяризирането на криптовалутния токен Save the Kids (KIDS).

Взехме решението да премахнем Kay от FaZe Clan и спряхме Jarvis, Nikan и Teeqo до допълнително известие. FaZe Clan няма абсолютно никакво участие в дейността на нашите членове в криптовалутното пространство и ние категорично осъждаме неотдавнашното им поведение”, написа FaZe Clan в Twitter, добавяйки:

Доверието и уважението на нашите фенове е било и винаги ще бъде нашият приоритет номер едно.

Първоначално токенът беше рекламиран като криптовалута, насочена към благотворителност, базирана на блокчейна Binance Smart Chain, предназначена да “даде на всяко дете шанс за по-добър живот”.

Според уебсайта на проекта токенът е неуязвим към т. нар. ‘rug pull’ схеми, тъй като “ликвидността е заключена за 1 година” и е защитен от “пъмп енд дъмп” схеми “чрез ограничаване на баланса на транзакцията до 0,5% на транзакция”.

Малко след началото на търговията, токенът достигна рекордното си ниво от около $0,0044 на 10-ти юни, според CoinMarketCap. Скоро обаче последва масивна разпродажба, която срина цената на KIDS до около $0,0011.

Измами и хайп

Освен от членовете на FaZe Clan, KIDS беше силно популяризиран от няколко популярни Youtube личности като Ricegum и Sommer Ray в различни социални медии. Съобщава се, че някои от тях са изтрили съответните публикации в Twitter – включително тези, които популяризират други криптопроекти – след срива на KIDS.

Според YouTube личността Coffeezilla, Kay е бил уволнен, защото е разпродал всичките си KIDS токени почти веднага след началото на търговията, което предполага, че това е бил неговият план от самото начало. В миналото Kay също се е придържал към тази схема, когато е популяризирал други криптовалути и е продал за миг цялото си крипто, което е придобил в кръг на предварителни продажби на много ниска цена.

Други членове на FaZe обаче бяха по-малко подозрителни в действията си, продавайки само част от своите токени и запазвайки останалите. Това според Coffeezilla може да означава, че те може да нямат откровени злонамерени намерения, докато популяризират криптопроекти.

Забележително е, че ‘’защитата срещу китове“ на KIDS – механизъм, който привидно пречи на потребителите да продават повече от 20% от притежанията си за 24 часа – също е модифицирана точно преди да стартира търговията.

Анализирайки кода на интелигентния договор, Coffeezilla открива, че 24-часовият лимит в крайна сметка е променен на 1 минута, което означава, че създателите на KIDS планират да разпродадат своите токени от самото начало.

Coffeezilla изчислява, че FaZe Kay е спечелил около $30,000 от схемата – сума, която едва ли си струва репутацията му и мястото в добре познатия отбор по електронни спортове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Загубите от крипто хаковете намаляват през 2024 г.

Последните данни на Binance разкриват значителен спад в загубите на дигитални активи, дължащи се на хакерски атаки през 2024 г., което бележи значителна промяна в сигурността на индустрията.

07.10.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance отказа да замрази 86% от палестинските портфейлите, които Израел иска да блокира

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е отхвърлила 86% от исканията на израелските военни за замразяване на крипто портфейли, свързани с палестинци и други лица, поради липса на достатъчно доказателства.

06.10.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Уебсайтът на LEGO е хакнат, за да популяризира крипто измама

Уебсайтът на LEGO е бил хакнат, за да популяризира фалшива криптовалута, подвеждайки потребителите да закупят фалшиви токени с Етериум.

06.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Основател на крипто Понци схема е осъден на 10 години затвор

Схемата е била насочена към лица от работническата класа, като им е обещавана финансова свобода.

05.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.