НАЧАЛО Алткойни

Ето защо предлагането на Tether (USDT) не е нараствало този месец

20.06.2021 18:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо предлагането на Tether (USDT) не е нараствало този месец

Предлагането на Tether (USDT) е на едно ниво от началото на този месец, според данни от The Block.

От 1-ви до 17-ти юни предлагането на USDT се движи около 64,25 млрд. долара. Липсата на растеж при този показател предполага, че в момента няма търсене за стабилната валута на пазара и няма постъпване на нови пари.

 

Техническият директор на Tether Паоло Ардоино заяви, че търсенето на USDT е засегнато поради “значително намаляване” на открития интерес към фючърсите на Биткойн през последните седмици. USDT е “доминантната стабилна монета” на повечето борси за крипто деривати, каза той. Той също така подчерта, че предлагането на стабилните монети се мени в зависимост от пазарни условия (като търсенето им).

 

Всъщност от средата на май има забележим спад в общия открит интерес към фючърсите на Биткойн. От пик от над 20 млрд. долара през май, размерът на открития интерес е спаднал до около 13 млрд. долара към 18-ти юни. 

 

Откритият интерес е стойността на неизплатените договори за деривати, които тепърва ще се уреждат. Увеличаването на открития интерес означава, че нови пари се вливат на пазара, а спадът му – обратното.

 

Неотдавнашната меча тенденция на крипто пазара изглежда е основната причина за по-ниския открит интерес към Биткойн фючърсния пазар. Флагманската криптовалута спадна от върха си на $64,000, в средата на април, до минимум от около $36,000 в момента.

  

Това явление се наблюдава не само при USDT, но и при други стабилни монети през юни, сочат данните на The Block.

 

USDT продължава да има най-големия пазарен дял сред стабилните монети, над 60%, въпреки че делът му спада от края на миналата година, докато този на USDC се увеличава. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Cardano, Polkadot и три други алткойна са технологично по-добри от Етериум – Weiss Ratings
 

Общото предлагане на обвързани с долари стабилни монети се повиши до над 100 млрд. долара за първи път миналия месец. Настоящото общо предлагане на стабилни монети възлиза на близо 106 милиарда долара.

 

В сравнение с фиатните пари, стабилните монети позволяват на участниците на крипто пазара да се движат по-бързо между крипто борсите, тъй като паричните преводи могат да отнемат дни. Също така, не всички борси поддържат фиат в този смисъл, оставяйки стабилните монети и други криптовалути като единствените начини за търговия на абсолютно всички борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Пазарната капитализация на нова криптовалута се изстреля с почти 100% – ето какво стои зад скока

През май Tellor (TRB), децентрализирана оракулска мрежа, надмина очакванията със забележителен скок на пазарната си капитализация, като удвои стойността си в началото на месеца.

07.05.2024 22:30 2 мин. четене

Тази меме криптовалута е един от най-силните алткойни

Известен крипто стратег предполага, че един от конкурентите на Dogecoin (DOGE) е значително по-напред от другите алткойни.

07.05.2024 22:00 2 мин. четене

Как да получим безплатни токени от airdrop-a на EigenLayer

EigenLayer, базираната на Етериум платформа за рестейкинг, пуска дългоочаквания airdrop за своите потребители, ранни последователи и сътрудници.

07.05.2024 21:00 3 мин. четене

Хард форкът на Shibarium беше успешен – има ли реален ефект?

След хард форка на Shibarium на 2 май се забелязаха значителни промени в активността на транзакциите в мрежата.

07.05.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.