НАЧАЛО Алткойни

Cardano води по дневни печалби – нараства с над 16%

30.05.2021 16:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano води по дневни печалби – нараства с над 16%

Основен ъпгрейд на блокчейна Cardano стартира процеса си на пускане в петък.

Докато останалата част от пазара остава неподвижна, Cardano (ADA), четвъртата по пазарна капитализация криптовалута, отчита 24-часово увеличение от над 12% в неделя.

Алткойнът се търгува на $1,64 към момента на писане на статията, според данни от CoinMarketCap.

 

При сегашната си цена Cardano се връща към цените, наблюдавани в сряда, когато ADA достигна $1,77. Криптовалутата все още е далеч от рекордното си ниво от $2,46, което стигна преди две седмици на 16-ти май.

 

В петък Cardano пусна тестовата мрежа на Alonzo. Актуализацията, кръстена на математика и компютърния учен Алонсо Чърч, добавя интелигентни договори към блокчейна, което означава, че Cardano е на път да интегрира децентрализирани приложения към своята блокчейн. Очаква се основната мрежа на Alonzo да започне да работи до края на август.

 

Най-критичният инженерен път, път за интеграция, път за координация и път на общността са за следващите 90 дни”, каза основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън в една от многото си актуализации в YouTube по-рано тази седмица.

 

Интелигентните договори биха поставили Cardano в пряка конкуренция с Етериум, блокчейн, чиято монета е втората по пазарна капитализация.

 

Етериум поддържа интелигентни договори от стартирането си през 2015 г., а децентрализираната финансова индустрия, която се базира почти изцяло на ETH, е нараснала с около 60 млрд. долара от миналия януари.

 

Докато новите функции често водят до ценови бум, цената на ADA падна след обявяването на Alonzo тестнета в петък. Той се срина заедно с останалата част от пазара. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум има още място за възход, твърди крипто анализатор

 

Днешното скок в цената  обаче допринесе изстреля седмичното увеличение на ADA до над 45%.

 

Пазарната капитализация на Cardano сега е 51,8 милиарда долара, с около 1,7 милиарда долара повече от BNB, монетата, която се нарежда на пето място в класацията на CoinMarketCap. 

 

Пазарната капитализация на ADA е с 10 милиарда долара под тази на USDT – стабилната монета на Tether – като е с около 220 милиарда долара по-ниска от пазарната капитализация на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Освен Solana, друг блокчейн изгрява на арената на меме криптовалутите

Според информацията са се появили доста спекулации около общностните монети на Avalanche (AVAX) през последните два месеца.

03.05.2024 1:30 2 мин. четене

Ръст в активността на мрежата Shiba Inu (SHIB) – крипто китовете прехвърлят големи количества-токени

Shiba Inu (SHIB) наскоро претърпя скок в активността на китовете, което показва значителни движения след спад на цената от над 10% през последните седем дни.

03.05.2024 0:30 1 мин. четене

Повишен интерес към фючърсите върху PEPE – цената отбеляза ръст от 14%

Известната меме криптовалута Pepe Coin претърпя забележителен скок в цената днес, който достигна над 14%

03.05.2024 0:00 2 мин. четене

Coinbase добавя 3 нови криптовалути за фючърсна търговия

Coinbase, една от най-големите борси за криптовалути, предизвика голямо вълнение на пазара днес с последното си съобщение.

02.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.