НАЧАЛО Алткойни

Интегритетът на стабилните монети е поставен под въпрос

18.05.2022 9:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интегритетът на стабилните монети е поставен под въпрос

Инвеститорите и търговците на криптовалути изтеглиха $7.7 милиарда от стабилната монета Tether (USDT), което доведе до спад на пазарната капитализация със 7.8% през последните седем дни до $76 милиарда.

Изтеглената сума е почти двойно над $4.1 милиарда, която е държала в парични резерви в края на 2021 г. според последния доклад за резервите на Tether от декември 2021 г.

За да поддържа обвързването на Tether с щатския долар, компанията зад токена подкрепя USDT с активи като пари в брой, облигации и държавни ценни книжа, като целта е всеки токен да бъде обезпечен с активи на стойност поне $1.

Според последния доклад за резервите компанията е имала обща сума на активите от най-малко $78.6 милиарда, като около $4 милиарда или 5% от тях са кеш.

Изглежда, че фирмата е в състояние да поддържа паричните си резерви въпреки срива, причинен от алгоритмичната стабилна монета TerraUSD (UST), който накара инвеститорите да странят не само от стабилни монети, но и от целия крипто пазар поради страх от колапс.

Отделен доклад за прозрачност, актуализиран ежедневно, показва, че 6.36% от активите на Tether в момента се държат в кеш, което би възлизало на приблизително $4.8 милиарда, ако резервите на Tether съвпадат близко с пазарната капитализация на USDT.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Главният технологичен директор на Tether Паоло Ардоино каза в Twitter, че по-голямата част от резервите на компанията са в щатски държавни ценни книжа и че през последните шест месеца е намалила експозицията си към търговски ценни книжа.

Tether беше проверен за секретността си по отношение на активите в резерв и публикува първия си преглед на резервите едва през май 2021 г. Публикуваните доклади все още са неясни по отношение на точните активи, в които компанията инвестира.

Тази неизвестност, съчетана с неотдавнашното краткотрайно заличаване на обвързаността с долара, накара някои инвеститори да се втурнат да заменят своя Tether за друга популярна стабилна монета – USD Coin (USDC), с представата, че USDC е одитирана и вече напълно подкрепена от кеш и щатски държавни ценни книжа.

Блог публикация от 13-ти май от главния финансов директор на Circle Джеръми Фокс-Гийн, направена в отговор на срива на стабилните монети, потвърди, че USD Coin е изцяло обезпечен с кеш и държавни ценни книжа за 50.6 милиарда USDC в обращение.

Данните от CoinGecko допълнително показват, че инвеститорите са намерили безопасно убежище в лицето на USDC. 

Скок от 6.3% в пазарната капитализация на USDC се е случил между 3-ти май и 17-ти май, което представлява $3.1 милиарда входящи потоци за този период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Инвестиционният гигант Pantera Capital обяви подкрепата си за TON

Pantera Capital, известна компания за рисков капитал, фокусирана върху крипто инвестициите, наскоро вложи неразкрита сума в Telegram Open Network (TON).

04.05.2024 23:30 1 мин. четене

EigenLayer променя плановете си за своя airdrop след недоволството на крипто общността

EigenLayer, водещ протокол за рестейкинг на Етериум, обяви значително разширяване на първоначалното си разпространение на EIGEN токени в отговор на критиките на общността.

04.05.2024 22:00 2 мин. четене

Етериум е ценна книга и SEC няма да одобри спот ETF според Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър изрази убеждението си, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще класифицира Етериум като ценна книга това лято, което ще доведе до отхвърляне на всички заявки за спот ETH ETF.

04.05.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.