НАЧАЛО Крипто Крими

PancakeBunny споделя план за обезщетение след хака си

21.05.2021 10:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PancakeBunny споделя план за обезщетение след хака си

PancakeBunny публикува подробен преглед на хака, който му коства милиони долари и срив на токена с 95% вчера.

В публикация в блог, озаглавена “Продължи напред план”, PancakeBunny разкри, че е загубила 45 милиона долара в атака, а не 1 милиард долара, както се съобщава погрешно от някои медии. 

 

Той повтори, че никакви трезори не са компрометирани и атаката е “икономическа експлоатация”.

 

След като кодът бъде оправен, платформата ще възобнови нормалната си работа с увеличени BUNNY емисии. През следващите 90 дни Bunny Pool ще изплати 100% от таксите за изпълнение, натрупани до момента на експлойта.

 

“Ще компенсираме оригиналните притежатели за разликата между пазарната капитализация по време на експлойта и текущата запазена стойност от 39 милиона щатски долара (загубите) чрез издаване на нов токен pBUNNY и чрез създаване на компенсационен пул.”

 

Компенсационният пул ще се финансира от такси за изпълнение, директен принос от екипа, възстановени средства от експлойта и пускане на airdrop за QFI токени за нов проект за кредитиране.

 

Ще има агресивна програма за обратно изкупуване и изгаряне, която ще смекчи увеличените емисии.

 

Атаката включва няколко бързи заеми, които са се възползвали от трезора с ниска ликвидност, за да създадат около 6,9 милиона BUNNY токени, обяснява той. След това те бяха изхвърлени на пазара, което предизвика последвалия ценови срив. Сривът в цената на BUNNY засегна други трезори с изложение към токена, така че те бяха заключени в рамките на един час.

 

Планът има няколко цели, които включват новия токен pBUNNY, увеличени емисии, разпределение на таксите за изпълнение на участниците, система “Запазена оригинална стойност” (ROV) за притежателите преди атаката, обезщетението и принос на QFI токени.

 

Според Rekt Blog, който извърши по-подробен преглед, PancakeBunny имаше над 10 милиарда долара в TVL в своя пик. В момента разполага с около 1,1 милиарда долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха хакер за изнудване на пациенти на психотерапевтична клиника за Биткойн

Във Финландия съд осъди хакер на шест години и девет месеца затвор за изнудване на над 30,000 пациенти на психотерапия, изисквайки над $500,000 в Биткойн.

02.05.2024 4:30 1 мин. четене

Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше Чанпен Джао, някога главен изпълнителен директор на Binance.

02.05.2024 3:00 2 мин. четене

Хакерът на Poloniex мести огромно количество Биткойн

Появи се значителен трансфер на Биткойн от хакерски адрес, свързан с Poloniex, включващ около 501 BTC на стойност $32 милиона, разпределени между три нови адреса.

01.05.2024 7:00 1 мин. четене

Основател на Samourai Wallet пледира невинен по обвиненията в пране на пари

Един от основателите на Samourai Wallet е пледирал невинен в понеделник по отношение на федерални обвинения, свързани с инструмент, който е разработил за прикриване на транзакции с криптовалута.

01.05.2024 4:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.