НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин разпродава SHIBA, AKITA и други меме валути

13.05.2021 9:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин разпродава SHIBA, AKITA и други меме валути

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин отключи портфейла, притежаващ достъп до милиони монети, които разработчиците изпратиха на неговия адрес с цел изгаряне.

Виталик премахна ликвидността от пула SHIBA INU в Uniswap, а също така прехвърли много от меме монетите на стойност 500 милиона долара като дарение на Gitcoin.

 

Повечето разработчици на мемe mонети, включително ръководителите зад SHIBA INU и AKITA, бяха изпратили значителен обем от предлагането на токена (до 50%) на Етериум адреса на Виталик. 

 

Този ход очевидно е маркетингов трик, за да накара нищо неподозиращите купувачи да повярват, че съоснователят на Етериум по някакъв начин е замесен в проекта.

 

Изглежда обаче, че до Виталик е разбрал за нежеланите дарения и съоснователят на Етериум премахна ликвидност от различни пулове, и е прехвърлил притежанията си към благотворителни дейности, включително Gitcoin.

 

В тази единична транзакция Виталик прехвърли на Gitcoin токени AKITA на стойност около 500 милиона долара. В друга транзакция той конвертира SHIBA INU на стойност 2 милиона долара на Uniswap в ETH и също така прехвърли значителни суми от DOGEELON, COSHIINU, AkamaruINU и много други.

 

Той също така дари SHIBA INU на стойност около 1 милиард долара на Индийския фонд за крипто облекчение. Времето ще покаже дали получателите на дарения ще се опитат да осребрят щедрия подарък от Виталик.

 

Ходът на съоснователя на Етериум е довел до значително намаляване на цените на повечето меме монети, катализирано от леката разпродажба на пазара. Много от засегнатите монети са загубили повече от половината от пазарната си стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Меме криптовалутата BONK задмина FLOKI след като се изстреля с над 60%

Тъй като по-широкият крипто пазар се бори с волатилни условия и цялостен спад, секторът на меме монетите се оказва също толкова засегнат от промените, отбелязвайки значителен спад от 13.3% в рамките на 24 часа.

02.05.2024 13:30 2 мин. четене

Как крипто инвеститор реализира над половин милион долара печалба за 15 минути

Според ончейн данни крипто кит е участвал в значителна търговия с алткойни по време на пазарния спад, демонстрирайки забележителна способност за реализиране на печалби.

02.05.2024 11:00 1 мин. четене

Fantom стартира нов фонд за разработчици

Fantom, блокчейн от първи слой, започва мисия за създаване на „по-безопасни меме криптовалути“, разпределяйки $6.5 милиона от собствения си токен FTM като стимул за разработчиците, с цел да обособи своя ниша в сектора на меме токените, възлизащ на близо $50 милиарда.

02.05.2024 9:30 2 мин. четене

Топ 5 криптовалути, които си заслужава да купите по време на спада на цените

С началото на май, отразявайки кулминацията на първите пет възходящи месеца от годината, крипто пазарът рязко промени курса си, навлизайки в продължителен спад.

02.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.