Home

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

16.04.2021 12:23 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Втората по големина в Европа застрахователна компания AXA се превърна в първата застрахователна компания в Швейцария, която предлага на своите клиенти възможността да плащат с Биткойн чрез сътрудничество с утвърдения брокер за криптовалути Bitcoin Suisse.

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери.

 

AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната икономика по време на пандемията на коронавируса като ключов фактор при избора ѝ да интегрира криптовалутата в ежедневните си операции. Още през 2019 г. обаче застрахователят отбелязва, че е направил пазарно проучване, което показа, че приблизително една трета от анкетираните на възраст между 18 и 55 години вече притежават или се интересуват от крипто.

 

Според Клаудия Биенентреу, ръководител на отворени иновации в AXA Швейцария, приемането на плащания с Биткойн е “отговорът на AXA на нарастващото търсене от страна на клиентите за алтернативни решения за плащане, като новите технологии играят все по-голяма роля”.

 

Преживяването на клиентския фронт ще бъде обикновен онлайн превод с референтен номер: Сумата, дължима в швейцарски франкове, ще бъде изчислена в еквивалентна сума в Биткойн, а посоченият обменен курс ще остане валиден за определено време. През този времеви прозорец клиентите няма да носят риск от обменния курс и AXA не начислява никакви допълнителни такси за клиенти, които решат да плащат сметките си в BTC, а не във фиатна валута.

 

Самата AXA няма да държи Биткойн, който получава в баланса си. Вместо това тези монети ще отидат в ръцете на крипто брокера Bitcoin Suisse. Забележително е, че докато самата AXA не добавя никакви такси за плащания с BTC, Bitcoin Suisse включва собствена комисионна от 1.75%, когато изчислява обменните курсове Биткойн / швейцарски франк за клиенти на AXA.

 

Предишният ангажимент на AXA с базирани на блокчейн технологии включва членството в платформата за досиета на автомобили от 2017 г., която използва блокчейн за проследяване и записване на жизнения цикъл на превозните средства. Застрахователят също така спонсорира Blockchain Challenge на университета в Базел, където подкрепя изследванията за използването на интелигентни договори в застрахователната индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

2 ключови фактора, които сигнализират за ранен бичи пазар на Биткойн и алткойните

Известен крипто анализатор предполага, че дигиталните активи навлизат в “ранната фаза” на бичия пазар.

11.10.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Етиопия се превръща в перспективен център за добив на Биткойн

Етиопия се утвърди като ключов играч в добива на Биткойн благодарение на обширните си хидроенергийни ресурси и ниските енергийни разходи.

11.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн падна под $60,000 – ето каква може да е причината

Биткойн, водещата криптовалута, не успя да удържи нивото на подкрепа от $60,000 и отбеляза спад.

10.10.2024 21:25 1мин. четене Kosta Gushterov

Mt. Gox удължи графика за възстановяване на средствата

Mt. Gox наскоро обяви, че е получила съдебно одобрение за удължаване на погасителните си планове, което доведе до рязко повишаване на пазарното доверие.

10.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.