Home

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

11.04.2021 11:52 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

Съдията Сара Нетбърн одобри искането на Ripple да запази личните данни на настоящите и бившите си изпълнителни директори.

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple.

В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, че разкриването на личните финансови записи по искане на SEC не е от значение за случая XRP.

 

Съдебната заповед гласи:

 

Съдът намира, че исканията на SEC за личните финансови записи на отделните ответници, освен тези записи за XRP транзакции, които вече са обещани, не са уместни или пропорционални на нуждите на делото.

 

SEC твърди, че личните финансови записи са от значение, за да покажат степента, до която отделните обвиняеми лично са финансирали усилия за насърчаване на “разумно очакване на печалба” за инвеститорите на XRP, и ги цитира като необходими за доказване на предполагаемите нарушения на раздел 5.

 

Нетбърн обаче твърди, че записите няма да разкрият как ръководителите са направили тези пари, въпреки че отразяват банкови депозити от крипто борси.

 

Заповедта на Нетбърн заключва:

 

Съдът не е убеден, че личните банкови записи биха показали (или дори биха могли да покажат) каквото SEC твърди, че би направил – отделни нарушения на раздел 5.

 

Когато искането беше подадено от SEC през март, ръководителите на Ripple определиха искането като “напълно неподходящо превишаване”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто кит загуби $35 милиона след като хакер източи средствата му

Анализаторите по сигурността съобщават за атака, в резултат на която крипто кит е загубил 15,079 Few Wrapped Duo ETH (fwDETH) на стойност приблизително $35 милиона.

11.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

SEC съди Cumberland за нерегистрирана търговия с криптовалути

На 10 октомври Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу Cumberland DRW, обвинявайки компанията, че работи като нерегистриран посредник.

11.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Южна Корея разследва Upbit за монопол на пазара

Южнокорейските законодатели започнаха разследване на Upbit, най-голямата крипто борса в страната, на фона на опасения за монополното ѝ влияние на пазара за виртуални активи.

10.10.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

ФБР стартира своя собствена криптовалута

Съобщава се, че ФБР лансира своя собствена криптовалута като част от операция за разкриване и задържане на измамници в крипто пространството.

10.10.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.