Home

Етериум кит мести $1,3 милиарда в DeFi

04.04.2021 16:58 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум кит мести $1,3 милиарда в DeFi

Анонимен кит прехвърли над 629,000 ETH - на стойност над $1,3 милиарда по текущата цена на Етериум - към договора за Compound.

Китът – термин, използван за означаване на субекти, които държат огромни количества крипто – направи транзакцията в 07:53 UTC вчера сутринта от неизвестен портфейл.

Портфейлът на получателя е смарт договор на Compound, децентрализиран финансов (DeFi) протокол, който позволява на търговците да печелят пари от спестената от тях криптовалута. Подобно е на влагането на пари в лихвена банкова сметка.

Но подателят остава загадка. Тъй като портфейлът е без име и блокчейнът на Етериум е псевдонимен, е трудно да се каже кой е този човек (или група от хора).

С това движение на китове съвпадна и скокът на цената на Етериум над $2,000; Етериум достигна нов рекорден връх от $2,152. За да се осъществи транзакцията, китът платил такса за газ от 0,0205 ETH – малко над $40 при текущата цена на Етериум, $2,060.

Таксите за газ, плащани на миньорите за изпълнение на транзакциите, са динамични и работят на пазар в стил аукцион. Претоварването на мрежата и наличието на миньори определят таксата, посочена по всяко време, а не стойността на транзакцията.

А тези четиредесет и няколко долара за трансфер на $1,3 милиарда са капка в морето.

Договорът на Compound също получил 298,7 ETH или малко над $627,000 от друг неизвестен портфейл преди два дни и 13,000 ETH (над $27 милиона) преди четири дни. Настоящият баланс на този договор е 2,389 ETH, което е малко над $5 милиарда.

Китът обикновено търгува със стабилни монети, а не с ETH. Портфейлът вече изброява баланс от 333 ETH, близо $700,000.

Етериум китове

Стабилните монети се използват широко в пространството на DeFi. DeFi, или децентрализираното финансиране, е слабо свързана панорама от финансови протоколи, които не са попечителски, повечето от които са изградени върху Етериум.

Китовете обичат DeFi протоколите. Има дори тракер, който да следи китовете, които създават вълнение в DeFi. UniWhales, стартиран през септември, изпраща актуализации в реално време по Telegram за големи транзакции на децентрализирана борса Uniswap.

И понякога мистериозните китове решават да излязат на светло.

Когато произведението на Beeple се продаде на победителя в аукциона за $69,3 милиона, този кит се идентифицира под псевдонима “Metakovan“. Крипто журналистката Ейми Кастор по-късно разкри самоличността му като крипто предприемача Винеш Сундаресан.

По-рано тази година няколко древни Биткойн китове излязоха от десетгодишна хибернация. На 24 февруари сто BTC, които останаха бездействащи от юни 2010 г., се преместиха за първи път – в неизвестни портфейли.

Древните Биткойн китове предизвикват любопитство, тъй като често се предполага, че собствениците на стари портфейли знаят или са свързани по някакъв начин със Сатоши Накатомо, мистериозният създател на Биткойн.

В миналото техните движения също водеха до спадове в цената на Биткойн, тъй като стойността на токените достигаше  огромни суми и всяка голяма продажба шокираше пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Кои са водещите причини за незадоволителните резултати на Етериум ETF?

Спот Етериум борсово търгуваните фондове (ETF) се борят да привлекат същия интерес като техните аналози за Биткойн (BTC).

11.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн и Етериум опции за над $1.5 милиарда изтичат днес: Какво трябва да следим?

Тази седмица Биткойн Етериум преживяват ключов период за търговията с опции.

11.10.2024 15:25 2мин. четене Alexander Zdravkov

Илон Мъск представи своето робо такси – защо общността на Dogecoin се развълнува?

Официалният акаунт на Dogecoin в X наскоро сподели публикация със снимка на най-новата иновация на Илон Мъск – Robotaxi.

11.10.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

DeFi проект, подкрепен от Тръмп, има за цел да набере $300 милиона

World Liberty Finance, ново DeFi предприятие, свързано с Доналд Тръмп и синовете му, се готви да стартира продажбата на токени следващата седмица.

11.10.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.