Home

Robinhood подава документи към SEC за IPO

26.03.2021 8:25 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood подава документи към SEC за IPO

Популярното приложение за търговия е подало проект на декларация за регистрация във формуляр S-1 в SEC.

Robinhood Markets Inc., популярно приложение за търговия s акции, което наскоро разшири бизнеса си с криптовалути, подаде документи в Комисията за ценни книжа и борси на САЩ или SEC, за да стане публично достояние.

Компанията потвърди във вторник, че е предала поверително проект на декларация за регистрация във формуляр S-1 на SEC относно предложеното публично предлагане на нейните обикновени акции. 

Формуляр S-1 изисква от компаниите да предоставят по-подробна информация за планираното използване на капиталовите приходи, както и кратък проспект за предложената гаранция.

Въпреки че Robinhood не уточни кога ще се проведе IPO, той потвърди, че публичното предлагане ще бъде извършено “след като SEC обмисли процеса си на преглед, предмет на пазарни и други условия”.

Спекулации за IPO на Robinhood се разпространяват в продължение на месеци на фона на новини, че компанията е подредила екип от съветници, които да я водят през процеса на листинг. 

През октомври 2020 г. главният изпълнителен директор и съосновател Влад Тенев заяви пред CNBC, че “не бърза” да прокарва публичен листинг, тъй като компанията е добре финансирана.

Общественото мнение за Robinhood се влоши по-рано тази година – и може би е спряло процеса на IPO – след като компанията реши да спре търговията с GameStop

Анонимно проучване, проведено през януари чрез форума на Blind networking, установи, че сред 8,750 проверени финансови специалисти 83% вярват, че Robinhood е “прецакал своето IPO“.

Robinhood добави 6 милиона нови крипто потребители през януари и февруари 2021 г., което беше 15 пъти по-високо от средния показател през цялата 2020 г. Компанията обяви планове за разширяване на своите крипто услуги, за да позволи депозити и тегления за крипто активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.