НАЧАЛО Биткойн

Tesla вече приема Биткойн от клиенти в САЩ за автомобилите си

24.03.2021 12:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla вече приема Биткойн от клиенти в САЩ за автомобилите си

Tesla първоначално намекна за приемане на Биткойн за плащания в SEC подаване по-рано тази година.

Илон Мъск обяви, че автомобилите Tesla вече могат да бъдат закупени с помощта на BTC. Главният изпълнителен директор на компанията за електрически автомобили и ‘Technoking’ заяви, че фирмата ще управлява директно Биткойн възлите и ще държи натрупаните монети, без да го конвертира във фиат.

 

Tesla за първи път сигнализира за намерението си да започне да приема Биткойн за продукти в началото на февруари, след покупка на цифровия актив на стойност 1,5 милиарда долара, показа декларацията на SEC. Опцията за закупуване на Tesla чрез BTC засега ще бъде предложена само на клиенти, базирани в САЩ.

 

Настояването на Илон Мъск, че Биткойн, спечелен от продажбата на автомобилите на фирмата, няма да бъде преобразуван във фиат, предполага, че той не просто се използва като транзакционен носител, но и като инвестиционен инструмент.

 

Оперирайки свои собствени специализирани възли за Биткойн, Tesla ще се присъедини към глобална мрежа от равнопоставени оператори, които хостват и синхронизират Биткойн блокчейна.

 

Посетителите на уебсайта на Tesla от базиран в САЩ IP адрес сега ще видят опция за плащане с Биткойн, добавен към методи на разплащане на сайта. Ефектът от приемането на Биткойн от компанията може да се е усетил на пазара на криптовалути рано в сряда. В съвпадение с новините, доларовата стойност на флагманската криптовалута скочи с 2,9% от 54,056 на 55,630 долара.

 

Биткойн условията на Tesla твърдят, че BTC е единственият дигитален актив, който Tesla приема като плащане за своите продукти в момента. 

 

Не можете да правите покупки с нас, използвайки други цифрови активи, включително продукти на Биткойн форкове, като Bitcoin Cash и Bitcoin SV. Нашият дигитален портфейл за Биткойн не е конфигуриран да открива или получава цифрови активи, различни от Биткойн”, посочват условията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.