Home

Кристиано Роналдо бе награден със 770 крипто токена за всеки гол в кариерата му

23.03.2021 10:04 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кристиано Роналдо бе награден със 770 крипто токена за всеки гол в кариерата му

Кристиано Роналдо стана първият футболист, награден за постиженията си в криптовалута, след като звездата на Ювентус получи 770 JUV токена - по един за всеки вкаран гол за своята кариера, както съобщават от испанската медия Marca.

JUV е официалният фен токен на Ювентус, стартиран през 2019 г. от италианския футболен клуб на блокчейна Chiliz (CHZ), съвместно с платформата Socios.com. Феновете дават възможност на привържениците на клуба да гласуват за решения на клуба, като същевременно им дават достъп до различни бонуси, състезания и награди.

Наградата от 770 JUV токена – присъдена на Роналдо преди мача в неделя срещу Беневенто – струва около $11,750 въз основа на вчерашната цена на токена от над $15. Първоначално токенът JUV беше на цена $2 при стартирането.

Докато бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид вероятно няма да се нуждае от средства скоро, поводът означава първият път, когато криптовалута е присъдена на футболист като награда за постижения в кариерата. Нарастващата връзка между спорта и криптопространството доведе до това няколко клуба да проявяват желание да плащат на играчите изцяло или частично в криптовалута от известно време.

Десетки футболни отбори издадоха фен токени на блокчейна Chiliz от самото му създаване, включително някои от най-големите отбори от най-големите лиги в света, като Манчестър Сити, ФК Барселона и Пари Сен Жермен.

Стойността на криптовалутата на Chiliz, CHZ, отговори на вълната от дейности, инициирани от различни футболни отбори в последно време. Само от 1 януари стойността на CHZ в долари се е повишила с над 2500%, докато пазарната капитализация на актива е скочила от $100 милиона на $4,5 милиарда, преди да се върне до диапазона от $3,2 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Русия настоява за финансова независимост от МВФ

Русия насърчава партньорите си от БРИКС да създадат финансова система, независима от западни институции като Международния валутен фонд (МВФ).

11.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Южна Корея предполагаемо се насочва към одобрението на крипто ETF-и

На 10 октомври Комисията за финансови услуги (FSC) на Южна Корея обяви създаването на Комитет за виртуални активи, чиято цел е да разгледа възможностите за одобрението на борсово търгувани фондове за криптовалути (ETF).

11.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Mилениалите приемат криптовалутите като основна инвестиционна стратегия според Charles Schwab

Криптовалутите продължават да набират популярност, особено сред по-младите инвеститори.

11.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Fidelity Investments се сблъска с пробив в сигурността, засягайки десетки хиляди потребители

В резултат на скорошен пробив в системите на Fidelity Investments са били компрометирани личните данни на над 77,000 клиенти, стана ясно от подадена на 9 октомври жалба до главния прокурор на щата Мейн.

11.10.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.