Home

Coinbase с оценка от $68 милиарда преди забележителния си пазарен дебют в САЩ

18.03.2021 13:28 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase с оценка от $68 милиарда преди забележителния си пазарен дебют в САЩ

Coinbase Global Inc, най-голямата борса за криптовалути в САЩ, заяви в сряда, че последните сделки на частния пазар са оценили компанията на около 68 милиарда долара тази година преди планирания листинг на фондовия пазар.

Очакваната оценка подчертава как възприетата стойност на Coinbase се е изстреляла в стъпка с нарастването на цената на Биткойн.

В регулаторна декларация Coinbase заяви, че нейните акции на частния пазар се търгуват на среднопретеглена цена от 343,58 долара през първото тримесечие на 2021 г. до 15-ти март. 

През третото тримесечие, приключващо на 30-ти септември, акциите на борсата се търгуваха средно на 28,83 долара на акция за оценка от 5,3 милиарда долара.

Това представлява почти 13-кратен скок в оценката му за няколко месеца. Според платформата за данни PitchBook, Coinbase е оценен с една идея над $8 милиарда по време на последното си частно набиране на средства през октомври 2018 г.

Предполагаемата оценка на Coinbase затъмнява тази на Нюйоркската фондова борса Intercontinental Exchange Inc (ICE), Nasdaq Inc и Лондонската фондова борса и я поставя на 4 милиарда долара под фючърсния борсов оператор CME Group.

Последната оценка на Coinbase е почти 53 пъти по-голяма от приходите ѝ през 2020 г. За сравнение, ICE понастоящем търгува при съотношение цена / продажба от 10,67, според данните на Refinitiv.

Последното подаване от Coinbase също сигнализира за повишена увереност, че листингът ще бъде одобрен от регулаторите.

Успешният потенциален дебют на Coinbase, чийто бизнес е фокусиран основно върху криптовалути, би представлявал забележителна победа за защитниците на крипто, които се борят за одобрение на сектор, който цели да спечели доверието на основните инвеститори, регулаторите и широката общественост.

Това може да се разглежда и като мълчаливо регулаторно одобрение на активи, търгувани на платформата на Coinbase. Компанията има повече от 43 милиона потребители в повече от 100 страни.

Coinbase не посочи в последната декларация дали е получил одобрение от регулаторите, което ще ѝ позволява да търгува с криптовалути, класифицирани като ценни книжа в САЩ.

КРИПТО БУМ

Потенциалният листинг на Coinbase също идва, тъй като стойността на Биткойн продължава да нараства; в събота той достигна рекордното ниво от над $61,700. Оттогава цената на дигиталната валута падна, тъй като инвеститорите консолидираха печалбите си и се появиха обезкуражителни новини за плановете на Индия да забрани криптовалутите.

Регулаторна декларация миналия месец, която предостави първия подробен поглед върху финансите на Coinbase, откакто е основана през 2012 г., показа, че борсата е станала печеливша миналата година с подема на Биткойн.

Coinbase, сред най-известните крипто борси в световен мащаб, е регистрирала около 114,9 милиона акции за листването си, според неговото подаване.

Ниската и високата продажна цена на акция на частния пазар бяха съответно $200,00 и $375,01 за тримесечието до 15-ти март.

През декември Coinbase поверително представи документи на американския регулатор, за да стане публично достояние чрез директен листинг. Това означава, че не продава никакви акции преди пазарния си дебют.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken засилва присъствието си в Европа с нова придобивка

Kraken засили стратегията си за растеж в Европа, придобивайки Coin Meester (BCM), известен крипто брокер в Нидерландия.

24.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Турция се отказва от плановете за данъчно облагане на печалбите от акции и криптовалути

Турция е взела решение да не въвежда данъци върху печалбите от търговия с акции и криптовалути, както потвърди вицепрезидентът Джевдет Йълмаз в неотдавнашно интервю за Bloomberg.

24.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Клиентите на FTX ще получат общо $16 милиарда: Какви ще са последствията?

В края на годината се очертава напредък по отношение на последиците от срива на FTX, която преди това бе ръководена от Сам Банкман-Фрийд.

24.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.