Home

Stripe събира $600 милиона при оценка от $95 милиарда

17.03.2021 16:10 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stripe събира $600 милиона при оценка от $95 милиарда

Финтех фирмата за плащания Stripe планира да наеме 1,000 нови служители в Дъблин през следващите пет години на базата на нов кръг от финансиране за 600 милиона долара.

Основните инвеститори включват: Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital и Ирландската национална агенция за управление на финансите (NTMA).

Последния инвестиционен кръг оценява Stripe на 95 млрд. долара, повече от два пъти и половина над оценката по същото време миналата година, когато събра 600 млн. долара при оценка от 36 млрд. долара.

Компанията казва, че ще използва капитала, за да инвестира в европейските си операции, и по-специално централата си в Дъблин, за да подкрепи нарастващото търсене в цяла Европа и да разшири своята глобална мрежа за плащания.

В Stripe вече работят около 300 служители в Дъблин, който действа като негова международна централа, и 3,000 в целия свят в 14 офиса, с операции в 43 държави.

Тази година инвестираме още много в Европа, особено в Ирландия“, казва Джон Колисън, президент и съосновател на Stripe. 

“Независимо дали става въпрос за финтех, мобилност, търговия на дребно или SaaS, възможността за растеж за европейската цифрова икономика е огромна.”

Понастоящем Stripe има повече от 50 компании, от които всяка обработва над 1 милиард долара годишно като клиенти. Приходите на предприятията сега са едновременно най-големият и най-бързо растящият му сегмент, като се удвоява на годишна база.

Повечето хора недооценяват глобалния мащаб и водещата способност на Stripe да обслужват най-сложните корпоративни клиенти“, казва Тимъти Чиодо, ръководител на отдел ‘Плащания‘ и ‘Финтех изследвания‘ в Crédit Suisse. 

“Глобалният мащаб и обхватът на Stripe продължават да се разширяват и те вече са лидери и печелят значим дял в корпоративния сегмент.”

Фирмата планира да удвои своите корпоративни възможности през 2021 г., свързвайки се с ERP системи и разширявайки се до милиони други бизнеси в Бразилия, Индия, Индонезия, Тайланд и ОАЕ.

Инвестираме в инфраструктурата, която ще задвижва интернет търговията през 2030 г. и след това,” казва Дивиа Сурядевара, главен финансов директор на Stripe. 

“Пандемията ни научи на много неща за обществото, включително колко много може да се постигне онлайн, но Интернет все още не е двигателят за глобален икономически прогрес, какъвто би могъл да бъде. Докато Stripe вече обработва стотици милиарди долари годишно за милиони бизнеси по света, предстоящите възможности са много по-големи за Stripe, отколкото при стартирането на компанията преди 10 години.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Китай бележи огромен напредък със своя дигитален юан

Китайската народна банка (PBOC) разкри, че дигиталният юан, нейната дигитална валута на централната банка (CBDC), бележи впечатляващ ръст – до края на юли са създадени 180 милиона индивидуални портфейла.

12.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ripple официално стартира услуга за попечителство на криптовалути

Базираната в Сан Франциско компания Ripple стартира услуга за крипто попечителство за банки и финтех компании, което съвпада с повишения контрол от страна на Федералния резерв върху традиционните банки, предлагащи решения за попечителство на криптовалути.

10.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Stripe въвежда отново USDC плащания за търговци от САЩ

Stripe възобнови плащанията с криптовалута за американските трейдъри, като им позволи да приемат USDC чрез Етериум, Solana и Polygon.

10.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

WisdomTree представи нова токенизирана функция съвместно с Visa

WisdomTree интегрира функция, която позволява на потребителите с помощта на дебитна карта Visa да правят покупки директно от токенизирания фонд – WisdomTree Government Money Market Digital (WTGXX).

10.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.