Home

Биткойн кит изпразни портфейл с огромно количество BTC

13.03.2021 16:45 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн кит изпразни портфейл с огромно количество BTC

Биткойн кит внезапно изпразни своя BTC портфейл с криптовалута на стойност близо $500 милиона, тъй като цената му се приближава до нов рекорд за всички времена.

Както бе съобщено, голяма транзакция на 8,648 BTC на стойност близо $500 милиона беше открита за първи път от услугата за наблюдение на големи транзакции BTC Block Bot и публикувана в социалните медии. Транзакцията струваше малко над $50 и напълно източи всичко от това, което някога беше 114-ият най-голям Биткойн портфейл.

Биткойн китът премести средствата си в два отделни портфейла, като единият получи 4000 BTC, а другият получи 4684 BTC. Изглежда, че нито един от адресите, участващи в тези транзакции, не е свързан с платформи за търговия с криптовалута или други услуги.

Това означава, че китът вероятно не премества средствата си, за да ги продава на пазара и да увеличава натиска при продажба, а вместо това може да ги движи за извънборсова сделка или за подобряване на собствената си сигурност чрез преместване на средства в студено (офлайн) съхранение.

Струва си да се отбележи, че това далеч не е най-голямата BTC транзакция, регистрирана някога. Точно този месец Биткойн кит прехвърли колосалната сума от $4,5 милиарда в BTC по време на разпродажба, при която цената на криптовалутата се срина от $55,000 на $43,000.

Оттогава цената на Биткойн се възстанови, за да тества отново нивото от $58,000 и в момента се търгува на $57,000, след като не успя да преодолее рекордното си ниво. Заслужава да се отбележи, че транзакцията от $4,5 милиарда е направена от борсата за криптовалута Bitfinex и като такава може да бъде част от рутинната процедура за сигурност.

Данните показват, че китовете натрупват все повече и повече BTC през последните няколко седмици, до момента, в който изпълнителният директор на платформа за анализ на криптовалути заяви, че е малко вероятно цената на криптовалутата да падне под $44,000 по време на разпродажбата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Директорът на JPMorgan отправи сериозно предупреждение за глобалната икономика

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън отправи сериозно предупреждение за надвисналата заплаха от глобална рецесия, въпреки че продължава да критикува Биткойн и други криптовалути.

12.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн се върна бързо над $62,000 след внезапния спад – ето какво може да се очаква

Снощи Биткойн за кратко се понижи под $59,000, но бързо отскочи и си върна критичното ниво от $61,000, демонстрирайки V-образно възстановяване.

11.10.2024 19:19 2мин. четене Kosta Gushterov

Намира ли се пазарът в добър момент за покупка на Биктойн?

Вчера Биткойн падна до $58,900, отбелязвайки триседмично дъно, на фона на положителният доклад за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ, който породи надежди за потенциално намаляване на лихвените проценти.

11.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн и Етериум опции за над $1.5 милиарда изтичат днес: Какво трябва да следим?

Тази седмица Биткойн Етериум преживяват ключов период за търговията с опции.

11.10.2024 15:25 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.