Home

Grayscale може да започнат да продават Биткойн

13.03.2021 20:15 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale може да започнат да продават Биткойн

В един от последните си туитове известният Биткойн критик и главен изпълнителен директор на Euro Pacific Capital, Питър Шиф, пише, че Grayscale сега вероятно ще започне да продава BTC - точно както той е очаквал.


DCG планира да изкупи обратно GBTC

Digital Capital Group, оглавявана от Бари Силбърт (основател на Grayscale), наскоро обяви, че възнамерява да изкупи обратно до $250 милиона от базирани на Биткойн акции на Grayscale (GBTC) – основните и най-популярните в Grayscale.

Както повечето хора в пространството знаят, Шиф е всеизвестен противник на Биткойн и доблестен защитник на качествата на златото. По-рано тази година той заяви, че Grayscale може да се превърне от най-големия купувач на BTC в най-големия продавач на BTC и то съвсем скоро.

Сега Шиф твърди, че очакванията му отчасти се сбъдват. Тъй като компанията сега иска да изкупи голямо количество GBTC от обращение, Шиф твърди, че ще трябва да започне да продава Биткойн, за да намери пари за тази покупка.

Отрицателна GBTC премия

Напоследък акциите на Grayscale Bitcoin Trust се търгуват с голямо намаление, като няколко пъти стават отрицателни, като цената на GBTC е по-малка от стойността на родния актив (native asset value – NAV). Glassnode съобщава, че вече 10 дни поред остава отрицателен.

Освен това за известно време Grayscale намаляваше общото количество крипто AUM.

На 11 март цената на GBTC беше $52.30, а цената на притежаваните BTC на акция възлизаше на $53.21, според уебсайта на компанията.

Общият размер на крипто под управлението на компанията към 11 март е 43.7 милиарда долара. На 9 март тази цифра възлиза на $42.1 милиарда.

Синът на Питър Шиф вкарва всичко в Биткойн

Както бе съобщено наскоро, синът на Питър Шиф, Спенсър, беше превърнал цялото си портфолио в Биткойн и дори трябваше да продаде акциите си на сребро, за да го направи.

Питър се пошегува, че ще трябва да лиши от наследство Спенсър, за да му попречи да пропилее цялото това трудно спечелено богатство, за да закупи още Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Директорът на JPMorgan отправи сериозно предупреждение за глобалната икономика

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън отправи сериозно предупреждение за надвисналата заплаха от глобална рецесия, въпреки че продължава да критикува Биткойн и други криптовалути.

12.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн се върна бързо над $62,000 след внезапния спад – ето какво може да се очаква

Снощи Биткойн за кратко се понижи под $59,000, но бързо отскочи и си върна критичното ниво от $61,000, демонстрирайки V-образно възстановяване.

11.10.2024 19:19 2мин. четене Kosta Gushterov

Намира ли се пазарът в добър момент за покупка на Биктойн?

Вчера Биткойн падна до $58,900, отбелязвайки триседмично дъно, на фона на положителният доклад за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ, който породи надежди за потенциално намаляване на лихвените проценти.

11.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн и Етериум опции за над $1.5 милиарда изтичат днес: Какво трябва да следим?

Тази седмица Биткойн Етериум преживяват ключов период за търговията с опции.

11.10.2024 15:25 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.