НАЧАЛО Биткойн

CEO-то на Argo Blockchain става първия директор, платен в Биткойн

08.03.2021 18:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на Argo Blockchain става първия директор, платен в Биткойн

В сряда британската компания за копаене на криптовалути Argo Blockchain разкри, че изпълнителният и директор Питър Уол сега е първият изпълнителен директор на публично търгувана компания, който взема цялата си заплата в Биткойн.

В оперативна актуализация от февруари компанията, която се търгува на Лондонската фондова борса под тикера ARB, заяви, че от понеделник Уол започва да взема заплатата си в криптовалутата и че “всички други членове на екипа на Argo могат да изберат да бъдат платени в Биткойн в част от или всичките им заплати.

Уол заяви, че решението е очевидно за Argo, който мина 129 BTC миналия месец и в момента има 599 BTC в книгите.

Всъщност се събудих посред нощ и се запитах: ‘Защо ми плащат във фиат?’ “, каза Уол. 

“Защо просто не започнем да плащаме в Биткойн?”

Уол посочи играча на NFL Ръсел Окунг като допълнителен източник на вдъхновение. В края на миналата година някои публикации съобщават, че Окунг взима част от заплатата си в BTC: в действителност той използваше услуга за конвертиране на заплатите си.

За разлика от това, Argo всъщност плаща на Уол в Биткойн направо от касата на компанията. Уол съобщи за ‘силен‘ интерес и от страна на служителите и очаква ‘силно възприемане‘ на офертата. 

Заплатите на служителите ще продължат да бъдат деноминирани във фиат и обменният курс ще се изчислява ежедневно, като се използва обменният курс на Satstreet.

Служителите не са единствените заинтересовани. Уол се пошегува, че някои акционери са питали за изплащането на дивиденти в BTC – подвиг, който може да е твърде голяма правна пречка, за да се изчисти – и каза, че някои други ръководители на компании аплодират този ход.

Уол каза, че BTC е идеалният начин да вземете поне част от заплатата, като се има предвид неговата полезност като запас от стойност и доказуемия му недостиг.

Съществува променяща се структура на плащанията за начина, по който хората получават плащания, и ние сме щастливи, че сме в челните редици, за да насочим нещата в тази посока“, каза той.

Той очаква други компании – дори гиганти като Google – да предлагат възможности за заплащане на криптовалута на служителите в рамките на “три до пет години“.

“В дългосрочен план няма абсолютно никакво съмнение, че ще използваме криптовалути в ежедневието си при всички транзакции, които правим всеки ден.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Google Cloud обяви партньорство с крипто проекта Sui

Google Cloud обединява сили с блокчейн проекта Sui (SUI), за да развие по-достъпен, сигурен и интелигентен Web3.

02.05.2024 4:00 1 мин. четене

Ерата на Биткойн тепърва ще разгърне своя потенциал според макро експерт

Според макро експерта Лин Алдън, пътят на Биткойн към превръщането му във важен клас активи ще продължи повече от десетилетие.

02.05.2024 2:30 1 мин. четене

Биткойн може да спадне до $40,000 преди да възобнови възхода си

Известният трейдър Питър Бранд, известен със своя опит във финансовите пазари, предложи уникална гледна точка за потенциалната траектория на Биткойн след неотдавнашен спад на пазара.

02.05.2024 1:30 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.