Home

Binance суспендира тегленията на LUNA и UST

10.05.2022 13:39 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance суспендира тегленията на LUNA и UST

Крипто борсата Binance спря тегленето на токени LUNA и UST, тъй като базираната на Terra стабилна монета се бори да възстанови фиксацията си към щатския долар.

Binance обяви временните спирания в блог публикация по-рано тази сутрин, обвинявайки “голям обем предстоящи транзакции за теглене”, причинени от претоварване на мрежата.


Binance ще отвори отново тегления за тези токени, след като преценим, че мрежата е стабилна и обемът на предстоящите тегления е намален. Няма да уведомяваме потребителите в по-нататъшно съобщение”, добавиха от компанията.


Новината идва на фона на период на значителна турбуленция за UST на Terra – третата по големина стабилна монета по общо емитиране след USDT и USDC – който падна рязко спрямо долара през последните няколко дни.


Бяха положени значителни усилия за укрепване на UST. Luna Foundation Guard (LFG), базирана в Сингапур организация с нестопанска цел, създадена да поддържа както базираните на Terra стабилни монети, така и по-широката екосистема на Terra, обяви план за отпускане на заем в Биткойн и UST на стойност $1.5 милиарда на търговски фирми на трети страни с намерението да осигури подкрепа за фиксирането на UST на 9-ти май.


И все пак цената на UST продължи да пада спрямо тази на USDT, най-голямата обвързана с долара стабилна монета. Данните на Binance сочат, че дъното е $0.6065. Той се възстанови оттогава, като към момента се търгува на $0.90.

Прочети Още: Предстои ‘още болка’ за Биткойн, твърди Майк Новограц

Междувременно цената на LUNA, родният актив на блокчейнa Terra, който при нормални пазарни условия може да бъде изгорен в замяна на UST, падна от около $62 само преди 24 часа до приблизително $29.6 към момента на писане, според данни, предоставени от CoinMarketCap.

Съществува и значителна волатилност в по-широките крипто пазари, с които Terra и LFG трябва да се справят. Цената на Биткойн за кратко падна под $30,000 вчера, преди да се възстанови до около $31,400 към момента на писане.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните са готови да навлезнат в бича фаза според експерт

Алткойн пазарът може скоро да навлезе в бичи период.

23.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Този алткойн поскъпна с почти 40% след листинг на Binance

В понеделник инвеститорският интерес към играта, базирана на блокчейн, и DeFi протокола се повиши, като цената на токена скочи с близо 37%.

23.09.2024 19:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.