НАЧАЛО Други

NFT са като ICO през 2017 година, според създателя на Лайткойн

03.03.2021 15:28 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT са като ICO през 2017 година, според създателя на Лайткойн

Основателят на „дигиталното сребро“ направи паралели на процъфтяващия пазар на NFT с прословутия пазар на ICO в края на 2017 г.

Чарли Лий за NFT

Основателят на Лайткойн, Чарли Лий, не е голям почитател на незаменяемите токени (NFT), процъфтяващият крипто подсектор, който отбеляза невероятен растеж, достигайки оценка от $3,44 милиарда през последните месеци.

Лий се обърна към Twitter, за да обясни защо не е фен. “Виждам много паралели между NFT от 2021 г. с ICO от 2017 г. и алткойни от 2013 г.“, каза той.

Малцина ще държат и имат стойност, повечето няма“, каза Лий, като направи паралели между NFT и ICO.

NFT видя бум в края на 2020 г., който се пренесе до 2021 г. Това са, за непосветените, криптографско представяне на материални и нематериални обекти (като недвижими имоти, дигитално изкуство, музика, наред с други неща), които доказват собствеността на правата на каквото и да е представено.

През последните месеци подпазарът на NFT прави фурор. Общата стойност на сектора беше под $300 милиона през 2019 г., нарасна до над $1 милиард през 2020 г., до сегашните си $3,4 милиарда. Обемите на търговия с NFT също се увеличиха.

Бумът

Според Dappradar средният обем е бил под $30,000 през март 2020 г., докато днес той достига десетки милиони само за един ден. NFT също се продават огромни суми. Няколко платформи, като CryptoPunks, NBA Top Shots и OpenSea, видяха продажби от $1 милион долара на NFT през 2021 г. – ход, който предизвика критики през последните няколко тримесечия.

За крипто привържениците като Лий внезапният възход на NFT е подобен на този по време на ICO манията. В своя туит вчера той изброи някои от тези прилики: лесно се създават без никакви пречки, лесни за разбиране и обяснение, вкарват огромно количество нови хора в криптопространството, високите цени и пъмповете създават FOMO.

Тези притеснения обаче, не са неоснователни. “DeFi Ted“, анонимен крипто инвеститор и съветник на застрахователния проект Cover Protocol, сподели своя опит с NBA Top Shots в туит вчера, обяснявайки неотдавнашните си изпитания с процеса на теглене на фирмата.

Той твърди, че Top Shots не са отговорили на искания за теглене, което е накарало DeFi Ted да постави под въпрос платежоспособността на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.