НАЧАЛО Други

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

25.02.2021 16:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

Крипто борсата Coinbase официално ще се превърне в публично търгувана компания.

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq.

 

Този ход ограничава седем месечните усилия на борсата да стане публична. За първи път се появиха слухове, че Coinbase проучва директен листинг на американска фондова борса миналото лято, въпреки че компанията потвърди новината едва през декември 2020 г.

 

По това време борсата само обяви, че е подала поверително своя формуляр S-1 в SEC. Coinbase не потвърди, че иска да изброи своите акции от клас А директно до миналия месец.

 

Публикуването на S-1 на Coinbase предоставя първата публична представа за финансовото му представяне и как възнамерява да използва набраните средства.

 

Очакваме нашите оперативни разходи да се увеличат значително в обозримо бъдеще и може да не успеем да постигнем рентабилност или да постигнем положителен паричен поток от операции на постоянна основа, което може да доведе до неблагоприятно въздействие върху нашия бизнес, оперативни резултати и финансово състояние”, заяви фирмата в декларацията, като добави:

 

Например, въпреки че генерирахме нетна печалба от 322,3 милиона долара през 2020 г., ние понесохме нетна загуба от 30,4 милиона долара през 2019 г.

 

Coinbase също потвърди, че използва Goldman Sachs, J.P. Morgan Securities и Citigroup, за да им помогне по отношение “на някои въпроси, свързани с нашия листинг”.

 

Други ключови подробности включват компенсация за главния изпълнителен директор Брайън Армстронг, който прибра 59,5 милиона долара през 2020 г.

 

Кандидатствахме за изброяване на нашите обикновени акции от клас А на Nasdaq Global Select Market под символа COIN”, пише Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 3 акции за дългосрочна инвестиция според ChatGPT

Много инвеститори обсъждат предимствата на правилния тайминг на фондовия пазар, като често заключават, че се хвърлят повече усилия, отколкото си заслужава.

07.05.2024 14:30 2 мин. четене

S&P 500 регистрира най-силния си подем от ноември месец насам

Пазарът на акции преживя най-значителния си тридневен подем от ноември насам, задвижван от спекулациите, свързани с потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв по-късно тази година.

07.05.2024 13:30 2 мин. четене

Крипто фирмите получават финансиране от над $1 милиард за втори пореден месец

През април 2024 г. финансирането от фирми за рисков капитал в криптовалути надхвърли $1 милиард за втори пореден месец.

07.05.2024 13:00 2 мин. четене

Биткойн и златото са две уникални инвестиции – но коя е по-добра за лятото на 2024 година?

С наближаването на лятото на 2024 г. инвеститорите внимателно преценяват перспективите на два известни актива: Биткойн (BTC) и златото.

07.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.