НАЧАЛО Други

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

25.02.2021 10:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Почти всички услуги, достъпни чрез онлайн портала на Федералния резерв, паднаха за повече от час вчера.

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Services, която започна в 18:18 ч. UTC вчера. 

 

Неговите услуги FedACH, Central Bank, FedCash, Fedwire Funds, Fedwire Securities и National Settlement бяха изключени по едно и също време, но бяха възстановени в рамките на два часа.

 

В допълнение, повечето от решенията за достъп, които Fed предлага – FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct, FedLine Web и FedMail – бяха прекъснати и по-късно възстановени, като само FedLine Advantage остана офлайн по-дълго. 

 

Системата FedMail, която остана онлайн по време на прекъсването, позволява на централната банка да предоставя актуализации на своите услуги на участващите организации.

 

Съобщава се, че репортерът на Washington Post Рейчъл Лия Сийгъл е получил сигнал от Федералния резерв, в който се казва, че неговият персонал “в момента разследва прекъсване на множество услуги” и ще “продължи да предоставя актуализации веднага щом бъдат налични”.

 

Според Сийгъл, Джим Стрейдър от банката на Федералния резерв на Ричмънд каза:

 

Оперативна грешка на Федералния резерв доведе до прекъсване на услугата в няколко бизнес направления. Възстановяваме услугите и комуникираме с всички клиенти на Федералния резерв за финансови услуги относно състоянието на операциите.

 

Създадена от централната банка, FedACH обработва социалноосигурителни обезщетения, възстановяване на данъци и много директни депозити на заплати за федерални служители, докато Fedwire е система за превод на брутни средства в реално време между акредитирани институции. Някои в крипто пространството посочиха, че блокчейн индустрията вече изглежда има инфраструктура, която да позволява подобни плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Руснаците се връщат у дома, за да подхранят военната икономика на Путин

На фона на продължаващия конфликт, произтичащ от инвазията на Русия в Украйна, значителен брой руснаци, оценени на до един милион, потърсиха убежище в чужбина.

03.05.2024 9:00 2 мин. четене

Манипулирани ли са цените акциите на мeдийната компания на Доналд Тръмп?

Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе социалната медийна платформа на Доналд Тръмп, „Truth Social“, на публичния пазар с първоначална цена над $70 на 26 март.

03.05.2024 8:30 1 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и други членове на БРИКС е нараснала до 1.49 трилиона юана (~$209.7 милиарда) през първото тримесечие (Q1) на тази година, отбелязвайки ръст от 11.3% на годишна база.

03.05.2024 7:00 1 мин. четене

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

03.05.2024 5:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.