Home

Питър Шиф говори за Биткойн повече, отколкото за злато

24.02.2021 8:43 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Питър Шиф говори за Биткойн повече, отколкото за злато

Питър Шиф, който поради своите мечи възгледи за Биткойн се определя като един от най-големите инфлуенсъри в криптосферата (просто защото под неговите мнения се събират толкова много крипто коментатори), е написал повече за Биткойн през последната седмица, отколкото за любимия си благороден метал, златото.

Шиф, който с нетърпение очаква корекцията на Биткойн, сподели вчера следобед, че “Джим Булард от ФЕД заяви, че Биткойн не представлява заплаха за щатския долар или за статута му на основна резервна валута. Той е прав. Най-голямата заплаха за статута на резервна валута на долара идва от самия ФЕД. Основният съперник на долара и неговият престолонаследник е златото.

Виждайки най-големия еднодневен спад в историята на криптовалутата, той сподели:

Вместо да поставят лазерни лъчи върху очите си, членовете на Биткойн култа трябваше да продадат част от своите BTC. Докато всички бяха фокусирани върху цена от $100,000 за Биткойн, сега е по-близо до нулата, отколкото до тази цел. 

През изминалата седмица Шиф разкритикува федералния резерв заради печатането на пари, за да се подкрепи администрацията на Джо Байдън, докато се подготвя за нова ‘партида‘ облекчителни чекове в САЩ.

Що се отнася до Биткойн, той заяви преди два дни, че не е сигурно дали дългосрочните притежатели (hodlers) биха искали да продават при сегашните пазарни условия.

Ако всъщност трябваше да купя някой Биткойн, как щях да знам кога да продам? Ако вашият отговор е никога да не продавате, тогава какъв е смисълът да купувате?

Не мога да го разменя, тъй като търговците не го вземат. Първо трябва да го продам, или аз, или чрез посредник като Bitpay. Но не говоря за малки суми. Кога продавам, за да взема печалби или да намаля своите загуби?

Много коментатори оттогава започнаха да се чудят дали всъщност самият Шиф е т.нар “ходлър“. Известният технически анализатор Скот Мелкър, който се подвизава в Twitter под псевдонима “The Wolf of All Streets“, заяви, че ако Шиф действително купи Биткойн, той ще излезе, тъй като това може да се тълкува като пазарен връх.

Подкастърът Питър МакКормак също пусна шега по темата. Той изчисли, че Шиф сега говори повече за Биткойн, отколкото за злато.

През последните 7 дни Питър Шиф е туитвал за Биткойн 56 пъти, средно 8 пъти на ден, като споменава само златото 34 пъти, по-малко от 5 пъти на ден.

Разбира се, със по-ниската цена на златото тази година, докато Биткойн наблюдава параболичен възход, това може би не е изненадващо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.