НАЧАЛО Биткойн

Канадският Биткойн ETF нараства с впечатляващо темпо

22.02.2021 11:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадският Биткойн ETF нараства с впечатляващо темпо

Само с два пълни дни търговия под неговия пояс, първият Биткойн борсов фонд в Северна Америка достигна обем от над 400 милиона долара и се очаква да стане още по-висок.

Според съобщение от анализатора на Bloomberg Ерик Балчунас, борсово търгуваният фонд или ETF, дебютирал наскоро от канадската фирма Purpose Investments, вероятно ще достигне 1 милиард долара активи под управление до 26-ти февруари. 

 

Неговата прогноза дойде преди Purpose да докладва, че неговият Биткойн ETF е изтъргувал $421,8 милиона между времето, когато за първи път беше регистриран на фондовата борса в Торонто, или TSX, на 18-ти февруари и когато пазарите затвориха в петък. ETF-ът е включен в списъка BTCC.

 

Балчунас сравнява впечатляващия дебют на Purpose Биткойн фонда с други ETF-и, които в момента се търгуват на TSX. С над 4,6 милиарда щатски долара в активи JPMorgan BetaBuilders Canada ETF е един от най-големите в страната. Анализаторът на Bloomberg заяви, че “не би бил изненадан”, ако Purpose Bitcoin ETF надмине всички останали в Канада в рамките на два месеца, “като се изключи неприятна разпродажба”.

 

Purpose ETF не е единственият Биткойн борсово-търгуван фонд в Северна Америка, който споделя богатството. Миналата седмица Evolve Funds Group получи одобрение от комисията по ценни книжа на Онтарио за стартиране на собствен Bitcoin ETF, който започна да се търгува в петък под тикера EBIT. Към затварянето на пазарите в петък EBIT.U търгува 103,595 броя на цена 21,54 долара.

 

Въпреки че някои инвестиционни мениджъри намекнаха, че Комисията по ценните книжа и борсите при президента на САЩ Джо Байдън може да бъде по-отворена за одобряване на ETF за Биткойн, регулаторните органи в САЩ все още не са им дали зелена светлина. Както New York Digital Investment Group кандидатства, така и базираната в Далас Valkyrie Digital Assets са подали документите за BTC ETF, откакто новият президент встъпи в длъжност.

 

Според TSX, BTCC.B е изтъргувал 9,270,111 единици на цена 10,55 долара, а BTCC.U 2,065,855 единици на 10,57 долара към петък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Достигна ли Биткойн своя връх? Том Лий от Fundstrat с коментар по темата

Съоснователят на Fundstrat Том Лий е на мнение, че цената на Биткойн все още не е достигнала своя връх.

04.05.2024 17:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн е най-добрата мрежа и никоя друга криптовалута не е близо

Съвсем наскоро Майкъл Сейлър от MicroStrategy сподели няколко ентусиазирани прозрения относно Биткойн и неговата мрежа.

04.05.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.