НАЧАЛО Алткойни

Nvidia пускат чип за добив на Етериум

20.02.2021 18:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia пускат чип за добив на Етериум

В опит да се възползва от криптовалутите, гигантът за графични чипове NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) представи в четвъртък нов чип, който ще се използва изключително за добив.

Nvidia представи процесора за копаене на криптовалути Nvidia или CMP, продуктова линия за добив на Етериум, заяви компанията в блог публикация. ETH е втората по големина криптовалута след Биткойн и в момента се търгува на $1,980.

 

Продуктите на CMP са предназначени за професионален майнинг и не отговарят на спецификациите, изисквани за GeForce гейминг графичен процесор, каза Nvidia. Те ще бъдат достъпни за продажба чрез оторизирани партньори.

 

Тези чипове, казаха от компанията, са оптимизирани за най-доброто изпълнение на добива. Липсва дисплей, което позволява подобрен въздушен поток. Освен това те имат по-ниска честота на пиково напрежение в сърцевината, за да подобрят ефективността на добива.

 

Със CMP можем да помогнем на миньорите да изграждат най-ефективните центрове за данни, като същевременно запазваме графичните процесори GeForce RTX за геймърите”, казаха от компанията.

 

Като част от инициативата Nvidia заяви, че е предприела мерки за понижаване на производителността на своите графични чипове GeForce RTX 3060, които трябва да стартират на 25-ти февруари, така че да е по-малко жизнеспособна за добив.

 

Софтуерните драйвери RTX 3060 са предназначени да откриват специфични атрибути на алгоритъма за копаене на криптовалута Етериум и да ограничават скоростта на хеширане или ефективността на добива на криптовалута с около 50 процента”, каза компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

AI прогноза за цената на Shiba Inu (SHIB) за май месец

Shiba Inu (SHIB) регистрира спад, като се търгува на $0.00002113 към 2 май, отразявайки значителен спад от над 10% през последните 24 часа и 22% през последната седмица.

02.05.2024 6:00 2 мин. четене

Цените на меме криптовалутите се сриват, следвайки спада на пазара

При значителен спад за крипто пазара, меме монети като DOGE, SHIB и PEPE претърпяха значителни спадове в цените на 1 май, което засили опасенията сред търговците и инвеститорите в световен мащаб.

02.05.2024 1:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP през месец май

На фона на по-широкия спад на крипто пазара, XRP също отбеляза понижения на различните си графики, като проби нивото на подкрепа от $0.50.

02.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази меме криптовалута е на ръба на катастрофален срив – ето защо

В момента Shiba Inu се люлее на ръба на потенциален спад на фона на задаващ се натиск за продажба, който заплашва да тласне стойността му под $0.00001.

01.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.