Home

Свързаха конфисукуван Биткойн за $3 милиарда с агент на Тайните служби

10.02.2021 21:07 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свързаха конфисукуван Биткойн за $3 милиарда с агент на Тайните служби

Свързаните със Silk Road 69 369 BTC (над $3 милиарда към момента на писане), които бяха конфискувани от Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) в началото на ноември, вероятно са свързани с опозорен агент на Тайните служби на САЩ Шон Бриджис, предаде Fortune

Новите съдебни декларации предполагат, че Бриджис е загадъчният „Индивид X“, цитиран в жалбата на DOJ.

През 2015 г. той беше осъден на 71 месеца затвор за кражба на Биткойн от продавачи на Silk Road, докато разследваше сайта. След това Бриджис трябваше да излежава допълнителни две години затвор през 2017 г., след като се призна за виновен в пране на пари. Бившият агент на Тайните служби все още лежи във федералния затвор в Нашвил и се очаква през ноември отново да бъде свободен човек.

В статията на Fortune също се споменава високопоставения агент от отдел за борба с наркотици Карл Марк Форс IV, който получи шест и половина години затвор през 2015 г., преди да бъде повторно арестуван на следващата година заради опит да избяга от САЩ.

Правителството на САЩ продължава да държи активите

Както съобщава, трансферът на почти 70 000 BTC първоначално е бил забелязан от Whale Alert на 3 ноември, а след това е бил свързан с Silk Road от изследователската блокчейн фирма Elliptic.

След тонове спекулации DOJ в крайна сметка потвърди, че е иззел незаконно придобити монети, които са приходите от скандалния базар за наркотици. Това беше най-голямото изземване, свързано с криптовалутати до момента.

Стойността на конфискуваните биткойни се е увеличила с около 2 милиарда долара от началото на ноември. Не е ясно кога ще пусне на търг тези монети като тези, които са иззети от основателя на Silk Road Рос Улбрихт, който излежава двойна доживотна присъда в Тусон, Аризона.

Правителството на САЩ е известно като един от най-големите притежатели на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ФБР конфискува милиони от крипто измами, насочени към граждани на САЩ

Властите са конфискували над $6 милиона в криптовалута, свързани с базирани в Югоизточна Азия измамници, които са се насочили към американски граждани с измамни инвестиционни схеми.

28.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Крипто платформа с интересно предложение след хакерска атака за милиони

Неотдавнашен пробив в сигурността на платформа за възстановяване на криптовалути Bedrock доведе до загуба на около $2 милиона поради уязвимост на смарт договор в нейните трезори uniBTC.

28.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Поредния крипто протокол претърпя хак: Вътрешен човек ли е причината?

Наскоро Onyx Protocol претърпя значителен експлойт, който доведе до загуба от $3.8 милиона.

28.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Съоснователят на Tornado Cash не успя да се спаси от съдебното дело

Федерален съдия от САЩ постанови, че Роман Сторм, съосновател на Tornado Cash, ще бъде изправен пред съда, тъй като молбите му за отхвърляне на обвиненията и изискване на разкрития бяха отклонени.

28.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.