НАЧАЛО Биткойн

CNBC обсъжда спада на долара и ралито на Биткойн

06.12.2020 11:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CNBC обсъжда спада на долара и ралито на Биткойн

Въпреки че през последните седмици всички погледи са насочени към Биткойн, все повече инвеститори в пространството разглеждат щатския долар.

USD е резервната валута на света, която представлява по-голямата част от валутните и международните търговски сделки.

 

Но през последните няколко седмици и от април насам щатският долар бележи рязък спад.

 

Индексът на американския долар (DXY) наскоро се понижи под 92.00, отбелязвайки силна промяна в траекторията на валутата.

 

Мнозина в BTC пространството и в по-широкия инвестиционен свят виждат това като победа за алтернативни валути като златото и дори Биткойн.

 

CNBC наскоро излъчи сегмент, озаглавен “King Dollar Being Dethroned”. Според Престън Пиш, финансов анализатор и автор, който проследява отблизо Биткойн, този сегмент включва изображение на “Биткойн”, носещ корона.

 

Мнозина в инвестиционния свят смятат, че по-нататъшната инфлация на щатския долар ще доведе до нарастване при BTC и златото. Сред инвеститорите, които виждат това, са Стенли Друкенмилер, един от най-добрите мениджъри в света с десетилетия опит, и инвеститори като Раул Пал.

 

Някои инвеститори смятат, че пазарната капитализация на Биткойн е подценена, особено като се имат предвид макро тенденциите като спада на щатския долар.

 

Пол Тюдор Джоунс, милиардер от Уолстрийт, подкрепящ Биткойн, наскоро заяви в интервю за Yahoo Finance:

 

С пазарна капитализация от 500 милиарда долара това е грешната пазарна капитализация в свят с 90 трилиона долара капитал и кой знае колко трилиона фиатна валута … това е грешната цена за възможностите, които има.

 

Тюдор Джоунс е видял възвръщаемост от приблизително 100% от първоначалната си инвестиция в BTC, направена през април или май. През май той обяви, че е разпределил “ниски единични цифри” от портфолиото на своята компания за фючърси на BTC чрез пазара на CME.

 

Тюдор Джоунс смята, че Биткойн ще бъде най-добрата инвестиция в свят, който има “неортодоксална” парична политика. Той стигна дотам, че каза, че водещата криптовалута може да бъде оприличена на ранна инвестиция в Google или Apple.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн е най-добрата мрежа и никоя друга криптовалута не е близо

Съвсем наскоро Майкъл Сейлър от MicroStrategy сподели няколко ентусиазирани прозрения относно Биткойн и неговата мрежа.

04.05.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто инвеститор загуби близо $70 милиона по нелеп начин

При изумително развитие, крипто търговец претърпя опустошителна загуба в размер на $68 милиона в WBTC след като стана жертва на експлойт.

04.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.