Home

Частна банка в Русия ще използва блокчейн технология

02.12.2020 12:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Частна банка в Русия ще използва блокчейн технология

Alfa-Bank, една от най-големите частни търговски банки в Русия, проучва блокчейн технологията в своите услуги за фрийлансъри.

Според съобщение от 1-ви декември, Alpha-Bank ще използва базирани на блокчейн приложения за автоматизиране на услугите за свободни професии и самоосигуряващи се работници. Базирана на блокчейн платформата на Waves Enterprise, новата услуга на Alfa-Bank обхваща целия процес на регистрация и възнаграждения за самоосигуряващи лица, включително сетълмент на плащания, регистрация на доходи и данъчни плащания.

Денис Додон, директор на центъра за научноизследователска и развойна дейност на Alpha-Bank, каза, че новата услуга, която е базирана на блокчейн, дава възможност на фрийлансърите да получават директно възнаграждение от всяка банка.

DLT и вградените интелигентни договори с цялостна интеграция в основната система за сетълменти и клирингови операции на банките позволяват да се извърши автоматично формиране на инструкции за плащане […] с директно предаване на инструкции за плащане чрез DLT към карти и банкови сметки на самоосигуряващите се във всяка банка.”

Новата услуга включва две приложения, включително насочената към предприятието платформа “Alfa.Corporate” и платформата “My Income” за физически лица. Игор Кузмичев, главен търговски директор в Waves Enterprise, каза, че блокчейн технологията на Waves Enterprise осигурява сигурен обмен на данни между банката и бизнеси, както и прозрачно и неизменяемо съхранение на данни.

Кузмичев отбеляза, че Waves Enterprise действа като основен инструмент за така наречения подход “Банка като услуга” (от Bank-as-a-Service).

Благодарение на основните функции на блокчейн – прозрачността на данните и неизменността – нови банкови услуги вече могат да бъдат разработени от страна на клиента, но не и в средата на основната банкова система. Този подход значително увеличава времето за пускане на пазара и въвежда нови разработчици във финтех екосистемата.”

Кузмичев каза, че целевата аудитория на новата услуга включва самоосигуряващи се работници като таксиметрови шофьори, почистващи и ремонтни услуги, преподаватели и други.

Alpha-Bank се очерта като една от най-удобните за блокчейн банки в Русия. В началото на ноември 2020 г. Alfa-Bank стана първата руска банка, която се присъедини към Contour, DLT платформа, свързваща световни финансови гиганти като HSBC, ING и Citi.

Бичият пазар на Биткойн още не е приключил – Прочетете още тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.