НАЧАЛО Алткойни

Бъг в Биткойн SV доведе до загуба на монети

09.11.2020 10:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бъг в Биткойн SV доведе до загуба на монети

Бъг мулти-сиг скрипт в Биткойн SV бе използван за придобиването на нови монети.

Слабостта бе докладвана от основалтеля на Blockstream Грегъри Максуел и споделена от подкаст личността Рубен Сомсен.

 

Pay to script hash’ се обезцени като част от Биткойн SV Генезис актуализацията от февруари тази година. Той бе заменен с нов скрипт, базиран на праг.

 

Както обясни Адам Бак, бъгът създал ‘равен или по-малък’ вместо ‘равен или по-голям’ брой подписи в мултисиг-а, в което се корени слабостта.

 

“Предполагам са махнали стандартния p2sh мултисиг и са го заменили с бъгнат домашен мултисиг, тъй като BSV се позиционира срещу софт форкове, да може да обърне софт форковете.”

 

Максуел обясни, че в резултат на това, тези скриптове въобще не са били подсигурени и е можело да се харчат монети без нито един подпис. Той добави, че няма реални средства загубени и злоупотребите с него са случайни, а не умишлени.

 

“Така че, естествено, милиони BSV бяха вета. Въпреки че нямаше нищо ценно загубено, вероятно има няколко поуки, които можем да извлечем от това.”

 

Той каза, че има липса на тестване и ситуацията можеше да бъде избегната изцяло, ако BSV не бяха премахнали установения и сигурен механизъм за мултисиг, за да го заменят с много по-малко ефикасно решение.

 

Максуел бе открил подобен вектор на атака при Биткойн SV към края на 2019, който би могъл да бъде използван, за да се крадат средства от пторебителите.

 

Цената на BSV не претърпя особени промени в последната седмица, като се движи около $165. В рамките на тази година, цената на криптовалутата не е правила вълнуващи движения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Инвестиционният гигант Pantera Capital обяви подкрепата си за TON

Pantera Capital, известна компания за рисков капитал, фокусирана върху крипто инвестициите, наскоро вложи неразкрита сума в Telegram Open Network (TON).

04.05.2024 23:30 1 мин. четене

EigenLayer променя плановете си за своя airdrop след недоволството на крипто общността

EigenLayer, водещ протокол за рестейкинг на Етериум, обяви значително разширяване на първоначалното си разпространение на EIGEN токени в отговор на критиките на общността.

04.05.2024 22:00 2 мин. четене

Етериум е ценна книга и SEC няма да одобри спот ETF според Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър изрази убеждението си, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще класифицира Етериум като ценна книга това лято, което ще доведе до отхвърляне на всички заявки за спот ETH ETF.

04.05.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.