Home

Биткойн стигна $15,971 преди да се отдръпне

06.11.2020 12:18 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн стигна $15,971 преди да се отдръпне

Биткойн се търгува на $15,575 към момента на писане на статията.

 Цената на флагманската криптовалута скочи значително четвъртък, като стигна $15,300 около 17:50, според данни от ценови индекс на CoinDesk.

Това е най-високата цена на актива от 8-ми януари 2018 г. Тогава цената стигна $15,360. Както посочихме по-горе, активът се търгува над това ниво към момента на писане на статията, като постави връх на $15,971, според данни от същия източник.

 

Биткойн днес е над психологическото ниво от $15,000 на силна положителна инерция, като е изчистил съпротивите от 2019,” каза Кати Стоктън – технически анализатор за Fairlead Strategies. 

 

Обемът беше силен вчера на водещите USD/BTC спот борси. Към момента обемът на тази двойка се движи около $1.7 милиарда. 

 

Стоктън смята, че може да видим спад в тази инерция, който ще породи отдръпване. Цената вече е осъществила известна корекция, но не е ясно дали тя ще продължи, тъй като BTC се търгува с около $500 под върха си за последните 24 часа към момента на писане на статията. 

 

“Има признаци за краткосрочно изтощение на възхода […], което може да предполага, че предстоят няколко седмици консолидация, но ние виждаме това като здравословна корекция от техническа гледна точка.”

 

Анализаторите все още разглеждат Биткойн като добър залог в дългосрочен план, когато цари несигурност. 

 

САЩ ще натиснат копчето за харчене [икономически стимул], независимо кой спечели Белия Дом,” отбеляза Хенрик Кугелберг, като допълни, че очаква много пари да се влеят в актива в 2021.

 

Макроикономическата ситуация в САЩ и не само, е много по-несигурна и опасенията, че завръщането на COVID-19 ще дестабилизира икономиката допълнително не са безбазисни.” отбеляза Гай Хърш – управляващ директор в eToro. 

 

“… изглежда като перфектна буря за приемането на Биткойн от дребните инвеститори, която идва заедно в началото на вълна от институционален капитал,”

 

Докато вчера беше особено вълнуващ ден за BTC, доларовият индекс отчете спад, който към пика си достигна 0.88%.

 

Откритият интерес във фючърсния пазар на Биткойн се върна на $5.4 милиарда, като с наплива на институционални средства, CME се нарежда на второ място с $930 милиона.




CME е регулирана платформа, базирана в САЩ, която обслужва по-големи инвеститори. Когато нейният открит интерес нарасне, е безопасно да се предположи, че големи играчи отварят позиции като част от някаква Биткойн стратегия. 

 

Интересното е, че докато агрегираният открит интерес на фючърсните пазари пак скочи над $5.4 милиарда (върховете от края на октомври), нарастването стана много постепенно и контролирано,” отбеляза Денис Винокуров, глава на изследователския отдел на борсата Bequant.

 

“Това предполага, че повечето регулираните субекти, които оперират в текущата екосистема предприемат по-прагматичен подход към сегашното FOMO [страх да не изпуснеш].”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 20 криптовалути според инвестиционният гигант Grayscale

Grayscale разкри своите 20 топ криптовалути за четвъртото тримесечие на 2024 г., като добави шест нови алткойна и наблегна на тенденции като децентрализиран изкуствен интелект и мащабируемост на блокчейн.

27.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Раул Пал от Goldman Sachs обясни на Майкъл Сейлър защо не купува Биткойн

Раул Пал, бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs и крипто ентусиаст, наскоро сподели своята инвестиционна стратегия, което предизвика размяна на мнения с Майкъл Сейлър.

27.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се изстреля над $66,000: Меме криптовалутите са най-печеливши

На пазара на Биткойн преобладават бичите настроения, тъй като сме свидетели на големи ценови възходи.

27.09.2024 18:01 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как се справя MicroStrategy в сравнение с компонентите на S&P 500?

Тъй като инвеститорите на Уолстрийт все повече възприемат Биткойн (BTC), MicroStrategy на Майкъл Сейлър се позиционира като лидер в това пространство.

27.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.