НАЧАЛО Биткойн

Биткойн на стойност $11 милиона се съхранява в студените портфейли на Coinbase

17.10.2020 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн на стойност $11 милиона се съхранява в студените портфейли на Coinbase

Базираната в Сан Франциско борса за криптовалути Coinbase съобщава, че държи около 994 904 биткойна в своите студени портфейли, което при текущите цени означава, че борсата има над 11 милиарда долара в студено съхранение.

Според данни от платформата за анализ на Биткойн ChainInfo, борсата за криптовалути разполага със средства, съхранявани на над 4 милиона BTC адресa. Според платформата, борсата, която се нарежда на второ място по количество BTC, е Huobi, с 323,665 BTC, съхранявани на 901,591 адреса.

Binance е на трето място с 289,961 BTC в над 2,6 милиона BTC адресa. По-специално, изглежда, че други топ борси съхраняват повече средства в своите горещи и депозитни портфейли, отколкото самия Coinbase.

Количеството BTC, съхранявано в Coinbase, за някои би могло да представлява риск за сигурността на криптовалутното пространство, тъй като ако хакер се сдобие с толкова много средства, пазарът вероятно ще се срине. Борсата обаче, никога не е била хаквана.

Coinbase вероятно държи значително по-големи количества BTC от своите конкуренти, тъй като е за мнозина преминаването към рампата към криптовалутното пространство. Криптовалутната борса има различни функции, които улесняват потребителите при преместването на фиат в и извън платформата ѝ, включително тегления от PayPal.

Платформата също така има попечителско звено, Coinbase Custody, което може да е било включено в изчисленията на ChainInfo за това колко BTC Coinbase има в студените си портфейли. Според доклад на CNBC, Coinbase откри нови попечителски операции в Дъблин по-рано тази година, за да помогне на институционалните инвеститори, които не са от САЩ, да съхраняват активите си.

По това време фирмата е държала активи на стойност над $7 милиарда, като малко под $1 милиарда са притежавани от европейски и международни клиенти. Важно е да се отбележи, че тази цифра не се отнася само за BTC под управление, но и за други криптоактиви, поддържани от Coinbase Custody.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Китай са разпродали $74 милиарда в американски ценни книжа за една година

Значителното намаление на притежаваните от Китай американски държавни ценни книжа през последната година, възлизащо на повече от $74 милиарда, отразява значима промяна в глобалната икономическа динамика.

27.04.2024 16:00 2 мин. четене

Новите крипто китове купуват Биткойн с невероятни темпове

Според главния изпълнителен директор на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant се очертава тенденция, при която новосъздадените крипто китове придобиват Биткойн (BTC) с по-бързи темпове в сравнение с по-дългогодишните си колеги.

27.04.2024 14:04 2 мин. четене

Поредната голяма банка се срина и е конфискувана от регулаторите

FDIC наскоро обяви затварянето на банка, което е първият случай на фалит на банка в САЩ през тази година.

27.04.2024 13:30 1 мин. четене

Ето коя може да е следващата компания за трилиони – добра инвестиция ли е?

В сферата на компаниите за трилиони долари преобладават американските големи технологични компании и петролните гиганти от Саудитска Арабия.

27.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.