НАЧАЛО Биткойн

Square инвестираха $50 милиона в Биткойн

12.10.2020 12:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Square инвестираха $50 милиона в Биткойн

Компанията за финансови услуги, която се ръководи от съоснователя и главен изпълнителен директор на Twitter (TWTR) Джак Дорси, обяви в четвъртък, че е купила 4,709 Биткойна на стойност от 50 милиона долара.

Инвестицията представлява почти 1% от общите активи на компанията към второто тримесечие на 2020 г.

Ние вярваме, че Биткойн има потенциал да бъде по-вездесъща валута в бъдеще“, заяви в изявление главният финансов директор на Square, Амрита Ахуджа.

С нарастването на приемането възнамеряваме да се учим и да участваме дисциплинирано.

Това не е първият набег на Square в криптопространството. През 2018 г. компанията разшири своята услуга за мобилни разплащания Cash App, за да поддържа търговия с Биткойн, дори за потребители без банкова сметка. И през 2019 г. стартира Square Crypto, който отпуска безвъзмездни средства за разработчици и дизайнери на Биткойн.

Досега бичият сантимент на Square спрямо Биткойн се е изплатил. През август, компанията съобщи, че приходите от търговия с Биткойн от Cash App са се увеличили с 600% от предходната година, достигайки 875 милиона долара. Криптовалутата представлява и почти половината от общите продажби на Square от 1,92 милиарда.

Тази година беше добра за Биткойн. Той нарасна с повече от 50% през 2020 г., отчасти защото щатският долар понесе удар по време на пандемията. След като Square обяви инвестицията, цената на един Биткойн се повиши с повече от 2% до около 10,900 долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да консолидира два месеца след халвинга – Bitfinex

Анализаторите от Bitfinex прогнозират потенциална фаза на консолидация за Биткойн с продължителност до два месеца след халвинга.

03.05.2024 11:30 1 мин. четене

Биткойн: Дойде ли времето за масови разпродажби през май?

Главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин наскоро се задълбочи в добре познатия феномен „разпродажба през май“, разпространен на пазара на криптовалути.

03.05.2024 10:00 2 мин. четене

Нова прогноза за цената на Биткойн от топ анализатор

Биткойн (BTC) започна май със забележим спад, като падна под критичното ниво на подкрепа от $60,000 и се срина до $56,000, предизвиквайки опасения сред търговците относно по-нататъшни спадове на пазара.

03.05.2024 8:00 2 мин. четене

Все повече фондове ще се насочат към Биткойн според ръководител на BlackRock

По време на началната фаза на „крипто зимата“ канадските пенсионни фондове привлякоха вниманието в крипто средите заради своя предпазлив подход или значителни загуби, особено с колапса на компании като Celsius.

03.05.2024 7:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.