НАЧАЛО Други

Крипто произведение на изкуството бе продадено за $130,000 на аукцион

10.10.2020 13:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто произведение на изкуството бе продадено за $130,000 на аукцион

Аукционната къща Christie’s обяви продажбата на дигитален портрет на кода на Биткойн за повече от $130 000.

Това е първият път, когато незаменяем токен (NFT) бива пуснат на търг в голяма аукционна къща и цената надхвърли очакванията.

Според аукционната къща неизвестен купувач е закупил “Блок 21”, състоящ се от физическо произведение на изкуството и NFT, представляващ Сатоши Накамото за $131 250 в Christie’s на 7 октомври като част от техния “Post-War and Contemporary Day” аукцион. Наддаването започна от $22 000.

Художественото произведение, създадено от Бен Джентили с проекта Robert Alice, е едно от 40 творения в поредица и съдържа точно 322 048 цифри от оригиналния Биткойн (BTC) код на Сатоши. Поредицата, озаглавена „Портрети на ума“, показва 12,3 милиона цифри оригинален код на криптовалутата, индивидуално гравирани и рисувани върху 40 различни кръгли панела, простиращи се на повече от 50 метра дължина.

Търгът на Christie’s беше за само една от картините от поредицата – „Блок 21“ – чието име се позовава на недостига на Биткойн, който е ограничен до 21 милиона монети. Съобщава се, че основателят на Binance, Чанпен Джао и председателят на Bloq Матю Розсак също са закупили части от „Портрети на ума“.

„Творбата е символичен израз на визията на Сатоши, изкована от самия код, който лежи в основата на всичко това“, посочва уебсайтът на Robert Alice. „Портретите на ума изследва многостранната идентичност на Сатоши Накамото, от своя страна отразявайки естеството на идентичността и портрета в една нова децентрализирана епоха.“

Досега най-скъпото произведение на дигиталното изкуство, продавано на търг, беше незаменяемия токен „Right Place & Right Time“ на Мат Кейн, основаващ се на променливата цена на Биткойн, който се продаде за $101 593 през септември.



Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

06.05.2024 1:00 2 мин. четене

Използва ли Китай изкуствен интелект, за да манипулира мнението на хората?

Докладите сочат, че Китай използва тактики на когнитивната война, за да формира обществени убеждения и мнения, без да прибягва до пряка военна конфронтация.

06.05.2024 0:00 2 мин. четене

ETFSwap (ETFS) набира $1 милион, за да застане начело на токенизираната търговия с крипто ETF

ETFSwap (ETFS) набра над $1 милион в текущото си ICO, за да оглави търговията с токенизирани ETF на крипто пазара. Това новаторско развитие за ETFSwap (ETFS) демонстрира нарастващия интерес и доверие към новия подход за предлагане на ETF активи на крипто потребителите.

05.05.2024 21:00 4 мин. четене

Защо сътрудничеството между Китай и Европа е толко важно за световната икономика

Завършването на железопътната линия Унгария-Сърбия, водещ проект на китайската инициатива „Пояс и път“ (BRI), обещава да облекчи умората от пътуването на Балканите.

05.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.