НАЧАЛО Биткойн

Крипто китовете вече могат да си купуват частни самолети с Биткойн

16.09.2020 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто китовете вече могат да си купуват частни самолети с Биткойн

Частна компания за продажби на самолети започна да предлага на клиентите си да купуват всеки от аеропланите за милиони долари, използвайки Биткойн.

Според доклад от 13-ти септември от медията Business Insider, базираната в САЩ Aviatrade в момента продава подобрен Gulfstream G650ER от 2014 г. за 40 милиона долара – приблизително 3,750 Биткойн (BTC) към момента на писането.

Милиардерите, включително Джеф Безос на Amazon и изпълнителният директор на Tesla, Илон Мъск, притежават същия модел, който е в състояние да измине до 7,500 морски мили или приблизително разстоянието между Лос Анджелис и Сидни.

Приемаме Биткойн като плащане за всички покупки на bizjet [бизнес джет]“, посочва уебсайтът на Aviatrade.

Президентът на Aviatrade, Филип Ръштън, заяви, че използването на фиат за закупуване на частен самолет ще бъде предмет на трансгранични ограничения в някои страни. Изглежда, че криптовалутите засега могат да предложат по-малко регулаторен надзор.

Компанията не посочва конкретни цени за нито един от своите самолети, но търговците на крипто не трябва да се “задоволяват” с Gulfstream. Понастоящем Aviatrade изброява 13 други частни бизнес самолета за продажба, включително два Bombardier Global 7,500. Към юни 2019 г. те се оценяват на 72,8 милиона долара или над 6,800 BTC.

Компанията за продажба на самолети не е първата, която приема крипто. През юни председателят на Kaizen Aerospace, Фабрицио Поли, обяви в интервю с Биткойн проповедника Андреас Антонопулос, че Kaizen ще „плаща плащания в биткойн и други криптовалути“ за своите чартърни и товарни услуги или за закупуване на частен самолет.

Антонопулос сравнява продажбите на скъпите самолети с времето, когато е продал Mini Cooper за крипто.

Те направиха бърз тест драйв“, каза Биткойн просветителя.

“По времето, когато се върнаха, аз подписах […] и бях напълно сигурен, че парите, които получих, са истински, незабравими и че те са изцяло мои и не могат да бъдат върнати, така че направи този вид сделка много лесен […]”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Обединените арабски емирства с поредната голяма сделка за петрол

Съобщава се, че компания, свързана с управляващото семейство на Абу Даби, се е съгласила да отпусне заем от $12.9 милиарда на Южен Судан в замяна на петрол, отбелязвайки една от най-големите сделки за суров петрол, сключвани някога.

06.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн китовете са натрупали BTC за близо $3 милиарда в рамките на ден

Според главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йън Джу, Биткойн (BTC) китовете са акумулирали токени на стойност приблизително $3 милиарда само в рамките на 24-часов прозорец.

06.05.2024 7:30 1 мин. четене

БРИКС: Колапсът на долара може да доведе до създаване на нова алтернатива

Алексей Можин, представител на Русия в Международния валутен фонд, предположи, че групата нации от БРИКС може да обмисли въвеждането на алтернативна валута, ако доларът и международната парична система се сринат.

06.05.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.