НАЧАЛО Регулации

Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

12.09.2020 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

Брайън Брукс, бившият главен юридически директор на Coinbase и настоящият американски контролер на валутата, настоява за консолидиране на лицензионните разпоредби за разплащателните компании на федерално ниво в САЩ.

Федералното лицензиране за разплащателни фирми, които не приемат депозити, може да отвори вратата за по-нататъшно масово приемане на виртуални валути, като позволи на фирмите за крипто разплащания да получат одобрение за работа в множество държави. Размерът на федералните и щатските разпоредби на САЩ възпира много фирми за виртуални валути да се позиционират в САЩ.

Анализаторите обаче прогнозират, че много щати ще се противопоставят на федералното лицензиране, позовавайки се на продължаващ спор за хартата на OCC за финтех с Департамента за финансови услуги в Ню Йорк.

В интервю за Law360 партньорката на Crowell & Moring, Мишел Гитлиц, заяви:

Ще ме изненада, ако не се повтори същото. Не виждам защо регулаторна институция като Нюйоркския департамент за финансови услуги би заела по-различна позиция по отношение на хартата за плащане, отколкото при финтех хартата.

В края на август Джон Райън, президент на Конференцията на държавните банкови надзорници (CSBS), публикува изявление, в което изразява противопоставянето на асоциацията срещу лицензирането на федерални плащания и обвинява OCC, че “пренебрегва [законовите] граници на своите правомощия“.

Предложената от OCC харта за плащания не се различава от финтех хартата, която вече е отхвърлена във федералния съд и подлежи на национална заповед, която пречи на OCC да приема заявления от компания, която не приема депозити“, се казва в писмото.

Държавните регулатори са против това противоконституционно разширяване на властта.

Въпреки това, Службата на контролера на валутата обяви, че е готова да приеме заявления от разплащателни фирми за федерална банкова харта миналата седмица.

Назначението на Брайън Брукс за ръководител на OCC е приветствано от крипто сектора, а основателят и изпълнителен директор на Celsius, Алекс Машински, написа седното в Twitter:



Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Две държави от съюза зарязват долара и започват да търгуват в собствените си валути

Индия и Нигерия, две от държавите членки в икономическия съюз БРИКС, обявиха в петък ново търговско споразумение.

08.05.2024 16:30 1 мин. четене

Директорът на Binance иска властите в Нигерия да пуснат арестувания служител

Главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тенг настоява нигерийските власти да освободят старшия изпълнителен директор Тигран Гамбарян, който е задържан повече от 70 дни по обвинения в пране на пари.

08.05.2024 15:30 1 мин. четене

Влад Тенев отвръща на обвиненията на SEC

Главният изпълнителен директор на компанията за търговия Robinhood се противопостави на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) след получаването на “Wells Notice”, официално уведомление за предстоящи действия по правоприлагане от регулатора.

08.05.2024 14:30 1 мин. четене

Американските инвеститори трябва да насочат парите си към облигации – BlackRock

В неотдавнашна публикация на BlackRock се посочва, че облигациите могат да бъдат добър избор, особено при достигането на нови високи нива на доходност.

08.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.