НАЧАЛО Крипто Крими

Bithumb предполагаемо става обект на втора полицейска акция

09.09.2020 12:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bithumb предполагаемо става обект на втора полицейска акция

Съобщава се, че водещaта борса за криптовалути в Южна Корея за втори път е била подложена на акция от страна на разследващият отдел към полицейската служба на Сеул.

Според Seoul Newspaper, властите са влезли в централата на Bithumb и са иззели доказателства, свързани с разследване на измама на стойност $25 милиона, свързано с продажбата на токените BXA, които е трябвало да бъдат включени в борсата, но така и не са били.

Предполага се, че Bithumb са продали над 30 милиарда уон (25 милиона щатски долара) в BXA токени на инвеститори и е бил настроен да изброи токена като част от сделка за придобиване от базираната в Сингапур платформа BTHMB. BTHMB придобиваше 51% дял в борсата за криптовалути, но не изпълни последното си плащане.

На инвеститорите, токените бяха продадени за 150 до 300 KRW ($0,13 до $0,25) всеки, а общо 300 участници инвестираха над 25 милиона долара в продажбата на токени. С течение на времето и BXA токенът не беше включен в Bithumb, като продължи да губи стойност до точката, в която всеки токен вече струваше 3 KRW ($0,0026).

В резултат на това се твърди, че някои инвеститори са загубили милиони в сделката, а председателят на Bithumb, Лий Юнг Хун, е обвинен в измами и незаконно преместване на средства в чужбина. На офисите на Bithumb бе направена акция за първи път миналата сряда по същия случай.

Предполагаемо тази акция бе насочена към офисите, свързани с Bithumb Holdings, компанията майка на Bithumb Korea, която управлява платформата за търговия с криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдят наследника на бижутерския гигант Cartier за пране на пари чрез USDT

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение и задържа Максимилиан дьо Хуп Картие, наследник на бижутерската империя Cartier, за предполагаем заговор за пране на приходи от трафик на наркотици чрез използване на Tether (USDT).

04.05.2024 16:30 1 мин. четене

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Нидерландските власти иззеха 11.4 милиона евро от ръководител на крипто измама

Нидерландската служба за финансови разследвания (FIOD) обяви задържането на 26-годишно лице, за което се предполага, че е свързано с измамни дейности в рамките на схемата ZKasino, както и конфискацията на активи на обща стойност 11 милиона евро.

04.05.2024 14:00 1 мин. четене

Джъстин Сън излъгал в съда, че има дипломатически имунитет

Източници, запознати със съдебното дело Ричард Хол и Лукаш Юрашек срещу Rainberry Inc., разкриват, че опитът на Джъстин Сън да се позове на дипломатически имунитет, за да избегне отговорност във връзка с действията си, докато ръководи купувача на BitTorrent, е бил неуспешен.

04.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.