Home

Новите предложения на Amazon в Индия превръщат страната в ключов играч

04.09.2020 10:30 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новите предложения на Amazon в Индия превръщат страната в ключов играч

Amazon добави застраховка и дори злато към менюто си за финансови услуги в Индия.

 Идеята е да разшири клиентската си база и да привлече повече абонати към програмата си за лоялност Prime, в опит да грабне пазарен дял в една от най-големите държави в света.

Тласъкът засилва конкуренцията, тъй като съперниците на финансовите технологии (финтех) и техните задгранични чуждестранни поддръжници се борят за рентабилност в предимно “кеш” икономика, където около 190 милиона възрастни нямат банкови сметки.

За да стимулира онлайн плащанията, Amazon пусна своя дигитален портфейл Amazon Pay през 2016 г. Оттогава той представи кредитна карта, регистрира се в държавна мрежа за плащания и обработва плащания за билети за филми и полети, както и телефонни и битови сметки.

Компанията предлага автомобилни застраховки през юли и златни инвестиционни продукти през август.

Усилията на Amazon в САЩ за финансови технологии са сравнително скромни, отчасти възпрепятствани от нежеланието на търговците да използват услуги, предлагани от най-големия им конкурент.

В Индия обаче, където има над 100 милиона регистрирани потребители, Amazon е в по-добра позиция да използва финансови услуги, за да спечели абонати за годишния си Prime план за $ 13, който предлага по-бърза доставка и стрийминг на музика и видео.

За тази цел, компанията се стреми да направи Amazon Pay избраният начин на плащане в страната, каза Махендра Неруркар, ръководител на Amazon Pay в Индия, която е регистрирала 4 милиона търговци.

Индийският пазар на цифрови разплащания е на път да удвои стойността си до 135 млрд. долара до 2023 г. от 2019 г., показва проучване на фирмата за професионални услуги PwC и индийската лобистка група ASSOCHAM.

Бизнес с много малко маржини

Забраната за банкноти с висока стойност в края на 2016 г. засили цифровото плащане в Индия, като и Alphabet Inc (GOOGL.O) Google, Walmart Inc PhonePe и Paytm, подкрепени от SoftBank се присъединиха.

По-късно навлезналите участници са изправени пред по-строг регулаторен контрол. WhatsApp на Facebook, който може да се похвали с над 400 милиона потребители в Индия, очаква одобрение за предлагане на платежни услуги повече от две години, докато регулаторите се борят с нови правила за локализиране на данни.

И все пак, за титулярите, печалбата е неуловима. Paytm, подкрепена също от Alibaba Group Holding Ltd , е записала загуби в размер на стотици милиони долари. PhonePe заяви, че се надява да стане печеливша до 2022 г.

Всъщност маржовете на печалба в бизнеса с цифрови плащания обикновено са тънки, така че за да печели пари, на Amazon може да му се наложи да разчита на услуги като кредитиране и застраховане, казаха наблюдателите в бранша.

Вероятно следващата стъпка за Amazon ще бъде да разпределя борсово търгувани фондове и взаимни фондове“, каза Нирен Шах, ръководител на фирмата в Силиконовата Долина Norwest Venture Partners.

Други казват, че огромната сила на Amazon не означава непременно, че може да успее в толкова огромен и сложен пазар като Индия.

Няма да е лесно да спечелим индийския пазар на финтех технологии”, заяви човек, който отказа да бъде идентифициран поради бизнес отношения с Amazon. “Той е конкурентен и разнообразен, така че ще бъде бавен процес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Марк Зукърбърг представи новите смарт очила на Meta

Марк Зукърбърг наскоро презентира първия напълно функционален прототип на смарт очилата с добавена реалност на Meta, наречени Orion, твърдейки, че те са най-усъвършенстваните по рода си

26.09.2024 9:31 2мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.