Home

Новата дигитална банка от Мексико – Fondeadora

31.08.2020 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата дигитална банка от Мексико – Fondeadora

Запознайте се с Fondeadora, финтех стартъп със седалище в Мексико Сити, който иска да изгради необанка с пълен набор от услуги.

Компанията току-що събра 14 милиона долара от кръг серия A, воден от Gradient Ventures – рисков фонд, фокусиран върху AI на Google. Основана през 2018 г., компанията вече управлява 150,000 сметки и добавя 20 милиона долара депозити всеки месец.

Мексико представлява огромна възможност за банката-претендент, тъй като много хора все още разчитат на пари в брой за повечето си транзакции. Като се има предвид, че всички страни постепенно преминават към картови и дигитални плащания, изглежда, че е подходящият момент за Fondeadora.

Y Combinator, Scott Belsky, Sound Ventures, Fintech Collective и Ignia също участват в кръга за финансиране.

Стартирахме първата платформа за краудфъндинг в Мексико преди около 10 години”, каза съоснователят и съпредседател Норман Мюлер.

“Около 50% от транзакциите с карти се провалиха в системата.”

Тази платформа се наричаше и Fondeadora. След сделка с Kickstarter, Мюлер и съоснователят на компанията Рене Серано се върнаха към чертожната дъска и помислиха за проблемите, които имаха, оперирайки платформата за краудфъндинг.

Екипът пътува из Мексико, за да намери банков лиценз, който биха могли да използват. “Придобихме хартата, беше собственост на група производители на домати в Мексико. Преди 20 години правителството даде около 10 харти,с цел за да създаде финансово включване”, каза Мюлер.

След това, компанията стартира своята банкова услуга. Можете да отворите акаунт, без да посещавате клон. След това получавате дебитна карта Mastercard. Можете да изберете да получавате известия след всяка покупка, да заключвате и отключвате картата си, да изпращате незабавни преводи на други потребители и много други. Няма месечна абонаментна такса и няма такса за чуждестранни транзакции.

След това, Fondaedora иска да демократизира спестовни сметки.

“Кешът има страхотен UX и UI. Можете да го докоснете, можете да го съхраните в чекмеджето си. Но като средство за генериране на доходи е ужасно.“

В следващите месеци ще спечелите лихва върху вашите депозити в акаунта си във Fondeadora.

Инвестираме в държавни облигации, това е много сигурен тип инструменти. В Мексико можете да получите 5% или 6% лихва“, каза Мюлер. Стартъпът може да разпредели малка част от депозитите и за инвестиции със среден риск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Visa разширява мрежата за крипто разплащания с ново партньорство

Visa разширява възможностите си за крипто плащания чрез ново партньорство със сингапурската компания dtcpay.

18.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.