Home

Пазарната капитализация на YFI достигна $1 милиард след близо 75% скок

30.08.2020 16:23 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната капитализация на YFI достигна $1 милиард след близо 75% скок

Родният токен на Yearn.finance, YFI, се е увеличил с повече от 75% през последните 24 часа, постигайки нов рекорд от $38,883 на Binance в своята USDT двойка.

Силното възходящо движение тласна пазарната капитализация на DeFi токена до над $1 милиард.

Търговците са развълнувани, но дали YFI е надценен?

Генералният сантимент около YFI от страна на ентусиастите по децентрализираните финанси (DeFi) остава на пръв поглед положителен. Иън Лий от IDEOVC определи най-бързото пускане на продукти от страна на Андре Кронье (разработчикът на yearn.finance) като положителен дългосрочен катализатор за YFI.

През изминалия месец Кронье представи различни продукти, включително yinsure.finance. Много инвеститори, включително Фред Ерсам на Paradigm, подчертаха потенциала на DeFi застраховката да се превърне в следващия голям пазар.

Бързото развитие на продуктите, както и активната общност около yearn.finance, подхранват възходящия тренд на YFI. Лий написа:

„Свидетели сме на нещо още по-голямо. Благодарение на скоростта на изграждане и доставяне от страна на Андре Кронье, YFI е най-бързо развиващият се самоусъвършенстващ се / иновационен актив, точка.”

В дългосрочен план някои анализатори казват, че оценката на yearn.finance може да достигне няколко милиарда долара. Като краен случай, анализаторът Тайлър Рейнолдс предложи възможността за пазарна капитализация от $15 милиарда въз основа на анализ на паричните потоци. Той каза:

„500,000 $YFI = $15 милиарда пазарна капитализация. Ако се търгува на 50x FCF, тогава ще трябва да генерира $300 милиона за притежателите. Вече генерира $20 милиона и това ще нарасне с увеличаване на yUSD / yCRV. Добавяне в други нови възможности и продукти (напр. застраховка) и не сме далеч от $300 милиона във FCF.“

Съществуват обаче няколко риска в дългосрочната тенденция на YFI. Най-очевидният риск би бил голямата зависимост на yearn.finance от неговия основен разработчик Кронье. Съществува значителен натиск за разработчика постоянно да пуска нови продукти и функции.

Както всички DeFi токени, също има риск от спад на доходността. Ако общата доходност на пазара на DeFi спадне, търсенето на YFI и yearn.finance също може да спадне. Най-голямата заплаха за доходността в DeFi пространството е цената на Етериум (ETH). Ако етера непрекъснато намалява и кара токените за управление да се сриват в резултат, доходността може да спадне значително.

Важни краткосрочни променливи

В близко бъдеще две променливи, които биха могли да забавят инерцията на YFI, са нейната оценка и ликвидност. По отношение на общата заключена стойност, YFI достигна справедливата си стойност над $700 милиона, доближавайки се до своите конкуренти.

Крипто изследователят, известен като Hasu, каза също, че в сравнение с други двойки на стабилни монети, базирани на DeFi протоколи, YFI са неликвидни. Слипиджа на ETH двойката на YFI е в съответствие с LEND, но нейните сдвоявания със стабилни монети са много по-ниски.

Хасу написа:

„$YFI може да се разкъсва в момента, но е неликвидно по дяволите, тъй като много малко от предлагането е достъпно на борсите. Опитайте да продадете дори 100 000 и ще надуете цената с 3%. За сравнение, слипиджа при продажба на $100,000 в $LEND (друга DeFi монета с подобен mcap) е 0,2%. Проверих само двойки на стабилни монети, без да очаквам, че най-ликвидната двойка на $YFI ще бъде ETH. Слипиджа на YFI / ETH е значително по-нисък, в съответствие с $LEND.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

САЩ: Този щат вече приема Биткойн и USDC за плащания

Исторически важен щат започна да приема плащания с криптовалути за държавни услуги.

20.09.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.