НАЧАЛО Алткойни

Крипто борсата OKEx може да премахне Етериум Класик

17.08.2020 11:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата OKEx може да премахне Етериум Класик

ETC е изправен пред делистиране от OKEx след 51-процентова атака, която струва на борсата 5,6 милиона долара.

Според наскоро публикуван от OKEx доклад, извършителите са регистрирали пет сметки между 26 юни и 9 юли 2020 г., като впоследствие са депозирали 68 302,02 ZEC (на стойност над 5 милиона долара) на тяхната платформа.

На 31 юли, нападателите разменят своите ZEC токени за 807 260 ETC и ги изтеглят от борсата.

В същия ден нападателите започнали да създават “верига в сянка“, използвайки новопридобитата си хешираша мощност. В този момент веригата в сянка беше идентична с основната верига ETC, но беше непозната за останалата част от общността. След това, те са депозирали ETC на OKEx, като същевременно са преместили същия ETC по веригата си в сянка към адресите на портфейла, които са контролирали – ефективно харчейки тези монети два пъти.

Те са изтъргували депозирания си ETC за ZEC на OKEx и са изтеглили ZEC токените от борсата. След това излъчиха веригата в сянка към мрежата, която вече беше по-дълга от основната верига.

Според доклада на OKEx проблемите не са съобщени своевременно от общността на ETC:

След това, което изглеждаше като неефективна комуникация с други участници в по-широката крипто общност – включително борси като OKEx, портфейли и ETC копачи – общността на ETC в този момент взе решение да премине към изкопаване на сега излъчената сенчеста верига, като се има предвид, че тя беше по-дълга от оригиналната основна мрежа.

OKEx възстанови загубените средства на своите потребители след атаката, изплащайки цялата загуба в размер от 5,6 милиона долара. 

Борсата каза, че те могат изцяло да премахнат ETC, освен ако общността не предприеме стъпки за подобряване на сигурността и стабилността на мрежата:

Борсата ще разгледа възможността за премахване на ETC, в очакване на резултатите от работата на общността на Етериум Класик за подобряване на сигурността на нейната верига.

На заседание на общността на ETC на 13-ти август се проведе сериозен дебат по предложението на Чарлз Хоскинсън. По време на същата среща Хоскинсън спомена, че компанията, която в момента управлява, IOHK, е разработила решение, което би предотвратило подобна 51% атака в бъдеще.

На срещата много от присъстващите изразиха опасения, че ще последва делистиране на множество други борси, ако общността не предприеме големи стъпки за решаване на съществуващите проблеми със сигурността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 3 евтини криптовалути, които да гледате за краткосрочна инвестиция

На фона на слабата седмица на крипто пазара, само няколко избрани криптовалути успяха да покажат значителни печалби.

05.05.2024 3:00 2 мин. четене

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

05.05.2024 0:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Инвестиционният гигант Pantera Capital обяви подкрепата си за TON

Pantera Capital, известна компания за рисков капитал, фокусирана върху крипто инвестициите, наскоро вложи неразкрита сума в Telegram Open Network (TON).

04.05.2024 23:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.