НАЧАЛО Биткойн

Голям банков гигант от Южна Корея планира да пусне попечителски услуги за Биткойн

11.08.2020 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голям банков гигант от Южна Корея планира да пусне попечителски услуги за Биткойн

KB Kookmin, една от най-големите банки в Южна Корея, е на път да пусне попечителски услуги за Биткойн и крипто, след като се обедини с платформа за крипто търговия Cumberland Korea и блокчейн предприятието Fund Hashed.

В блог публикация Джин Кан, служител по правните въпроси и регулаторно съответствие на Hashed, пише, че стратегическото партньорство ще се съсредоточи върху осигуряването и управлението на дигитални активи, лобирането за благоприятни регулаторни мерки и работата върху развитието на наследената финансова система.

Създаването на консорциума идва след като правителството на Южна Корея прие законодателство, което легализира криптовалутите и счита дигиталните активи като облагаеми имоти. Промяната в регулаторната позиция на правителството даде на най-големите банки в Южна Корея, включително KB Kookmin, тласък да се справят с криптовалутите.

Но навлизането на KB Kookmin в пространството на дигиталните активи не се ограничава до Биткойн и други криптовалути. Банковият гигант очаква също дигитализацията на други класове активи.

„KB Kookmin Bank, най-голямата банка от четирите, предвижда индустрията на дигиталните активи да включва не само криптовалути, но и други традиционни активи, като недвижими имоти, произведения на изкуството и [други подобни], които ще бъдат издадени и търгувани на блокчейн платформи. Следователно партньорството привлича началото на дълго пътуване в изграждането на необходимия технологичен пакет.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

04.05.2024 15:00 2 мин. четене

Едуард Сноудън отправи “последното си предупреждение” за Биткойн

Едуард Сноудън, известният американски разобличител, повтори продължаващите си опасения относно функциите за поверителност на Биткойн или липсата на такива в скорошно изявление.

04.05.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн е най-добрата мрежа и никоя друга криптовалута не е близо

Съвсем наскоро Майкъл Сейлър от MicroStrategy сподели няколко ентусиазирани прозрения относно Биткойн и неговата мрежа.

04.05.2024 8:30 2 мин. четене

Крипто инвеститор загуби близо $70 милиона по нелеп начин

При изумително развитие, крипто търговец претърпя опустошителна загуба в размер на $68 милиона в WBTC след като стана жертва на експлойт.

04.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.