НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е дигитално злато, според Fidelity Digital Assets

30.07.2020 13:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е дигитално злато, според Fidelity Digital Assets

Fidelity Digital Assets, дъщерно дружество на американската инвестиционна компания Fidelity Investments, публикува доклад за Биткойн.

В него, компанията твърди, че BTC е станал ‘сериозен запас от стойност’. 

 

Fidelity Digital Assets е стартиран в 2018 г. и е станал значителен играч, предлагайки крипто услуги на големите институции. Докато първоначално оперира само в САЩ, компанията обяви, че се разраства до Европа поради нарастващото търсене за дигитални активи.

 

В последния си доклад за Биткойн, Fidelity Digital Assets описа водещата криптовалута като добър запас от стойност, подчертавайки също така, че BTC е в ранен етап на осиновяване, който може да предложи значителни възможности за възвръщаемост на инвеститорите. Fidelity очерта потенциала на Биткойн в по-долната графика.


 

“Една добра аналогия е, че инвестирането в Биткойн в момента е като да инвестирате във Facebook, когато имаше 50 милиона потребители с потенциал да се разрасне до два милиарда потребителя, които има днес. Ако Биткойн бъде широко приет от магазините на дребно и институционалните инвеститори като запас от стойност, печалбите могат да са значителни в сравнение с първоначалната инвестиция.”

 

В доклада също се отбеляза, че засега златото остава фаворит сред традиционните инвеститори, като стане дума за запас от стойност. Въпреки това, Биткойн може да стане значително по-популярен, когато хората се запознаят с предимствата на дигиталния актив. Това може да има драматичен ефект върху цената на BTC, според Джон Пфефер от Pfeffer Capital LP.

“Повечето хора в света все още не виждат Биткойн като дигитално злато. Когато хората го видят по различен анчин, цената ще се коригира.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF на BlackRock за първи път регистрира изходящи потоци

Фондът iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock преживя първия в историята си ден на отлив – на 1 май фондът преживя изходящи потоци от $36.9 милиона.

02.05.2024 15:30 1 мин. четене

Втората най-голяма банка в Европа инвестира в Биткойн ETF

Спот Биткойн ETF в САЩ регистрираха значителни изходящи капиталови потоци, което показва промяна в настроенията на инвеститорите.

02.05.2024 15:00 2 мин. четене

Ето защо цената на Биткойн може да е достигнала дъното

Между 30 април и 1 май Биткойн преживя значителен срив, като отбеляза 11.5% спад до $56,522. Този срив доведе до ликвидиране на лонг позиции с ливъридж на обща стойност $172 милиона.

02.05.2024 14:30 2 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Биткойн от Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на ARK Invest Кати Ууд преразглежда прогнозата си цената на Биткойн (BTC), очаквайки ръст, предизвикан от засиленото институционално участие във водещата по пазарна капитализация криптовалута.

02.05.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.