НАЧАЛО Други

Близо 1,9 милиона души в Обединеното кралство притежават Биткойн

02.07.2020 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо 1,9 милиона души в Обединеното кралство притежават Биткойн

Ново проучване, поръчано от финансовия регулаторен орган (FCA) на Обединеното кралство, разкрива, че в момента почти два милиона души в Обединеното кралство притежават криптовалути.

Проучването показва, че 1,9 милиона души в Обединеното кралство, или около 3,86% от възрастното население, притежават Биткойн (BTC) и други криптовалути. Броят на жителите на Обединеното кралство, които са държали криптовалути в определен момент, нарасна до 2,6 милиона през 2020 г., спрямо 1,5 милиона през миналата година.

Познанията за крипто индустрията също са се подобрили, тъй като 73% от населението сега е чувало за крипто в сравнение с едва 42% през 2019 г.

„Техническите познания изглеждат високи сред повечето собственици на криптовалути. Изглежда повечето потребители разбират рисковете, свързани с липсата на защити, високата волатилност на продукта и разбират основната технология.“

Изследването също така показва, че традиционните медии са повлияли на отношението на потребителите към дигиталните активи, тъй като 16% от купувачите на криптовалута заявяват, че решението им да влязат в крипто пространството е повлияно от реклама.

Освен това, проучването показва, че Биткойн е най-популярната криптовалута във Великобритания, като 78% от анкетираните заявяват, че познават водещия дигитален актив. Въпреки факта, че все още не е стартирала, Libra на Facebook са втората най-популярна дигитална валута във Великобритания, следвана от Биткойн Кеш (BCH). Eтериум, втората по големина монета по пазарна капитализация, е четвъртата най-известна криптовалута във Великобритания.

Проучването показва, че повечето притежатели на криптовалути в Обединеното кралство използват чуждестранни борси. Най-популярната е Coinbase, следвана от Binance и Kraken.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интеграцията на AI ще тласне Apple до нови висоти – Джим Креймър

Според домакина на Mad Money по CNBC Джим Креймър, Apple може значително да се възползва от интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI), за да стимулира следващата вълна на приемане.

05.05.2024 6:30 2 мин. четене

Основателят на Cardano отговори на коментарите на Майкъл Сейлър за класифицирането на алткойните като ценни книжа

Чарлз Хоскинсън, основателят на компанията зад Cardano, се обърна към неотдавнашните коментари, направени от Майкъл Сейлър относно ADA, XRP, ETH и други алткойни.

05.05.2024 6:00 1 мин. четене

Apple разбива рекорди с обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда

Технологичният гигант Apple обяви монументална програма за обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда, която е най-голямата в историята на САЩ и надминава предишните ѝ програми за обратно изкупуване на акции на стойност $90-100 милиарда съответно през 2021 г. и 2018 г.

04.05.2024 23:00 2 мин. четене

Илон Мъск превърна Tesla в “меме акции” според икономист

Според икономиста от Калифорнийския университет в Бъркли, Джей Брадфорд ДеЛонг пазарният успех на Tesla зависи от способността на главния изпълнителен директор Илон Мъск непрекъснато да дава обещания, независимо от действителните резултати на компанията.

04.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.