НАЧАЛО Биткойн

Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

26.05.2020 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Възможно е създателят на Биткойн да е зад решетките

Търсенето на Сатоши Накамото поставя в светлината на прожекторите привидно безкраен брой програмисти и предприемачи.

Една от най-смелите теории, която продължава и до днес, за истинската самоличност на анонимния създател на Биткойн , твърди, че Сатоши е Пол Калдър Льо Ру, бивш програмист с интерес към криптографията и неприкосновеността на личния живот, който стана известен международен търговец на наркотици и огнестрелни оръжия.

Спекулациите се съсредоточават върху идеята, че той е създал криптовалутата като инструмент за пране на пари преди евентуалното му залавяне от властите.

Евън Ратлиф, репортер, прекарал години, следвайки следите на австралийския експерт по криминален гений и експерт по криптиране, казва, че Льо Ру е много вероятна възможност да бъде Сатоши.

След продължително разследване и реално обсебване, Ратлиф заключи, че има сходства в техническите способности и стила на писане на двамата, но в крайна сметка той установи, че има нулеви физически доказателства, които да свързват Льо Ру с водещата криптовалута.

Пол Льо Ру имаше техническите умения да създава Биткойн – до това заключение стигнах първия път. Той беше автодидактиращ програмист, владеещ различни езици, но по-специално C++, езика на софтуера на Биткойн…

Това, което ми липсва в този сценарий – точно както беше за първи път преди години – беше всеки един факт, който не можеше да се обясни с проста случайност.”

Ратлиф твърди, че не може да намери доказателства, свързващи имейл акаунти на Льо Ру и хостинг услуги с предпочитаните методи за комуникация на Сатоши, и нито един от IP адресите му не се появява по никакъв начин свързан с мъжа, жената или групата, създала Биткойн.

В крайна сметка истинският Сатоши Накамото може да докаже самоличността си, като подпише съобщение с адреса от първия блок на Биткойн. Дотогава всякакви твърдения за “истинския Сатоши” вероятно не могат да бъдат доказани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Предупреждение за Биткойн инвеститорите – какво трябва да знаем

Разбирането на динамиката на пазара на Биткойн е от първостепенно значение за инвеститорите, навигиращи в нестабилната крипто индустрия.

28.04.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за разширяването на съюза

Очакваните съобщения за нови членове са на хоризонта за алианса БРИКС по време на предстоящата среща на върха през 2024 г.

28.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн достига нови върхове, но тези крипто акции се представят по-добре

Въпреки че Биткойн скочи до нови рекорди за всички времена през 2024 г., някои акции изпревариха печалбите му от 2023 г. насам.

28.04.2024 7:00 2 мин. четене

Ето колко от инвеститорите са на печалба от топ криптовалутите

Компанията за анализ на криптовалути Santiment оцени състоянието на рентабилността на инвеститорите, като се фокусира по-специално върху основните криптоактиви.

27.04.2024 21:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.