НАЧАЛО Биткойн

Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

25.05.2020 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто добивът в Съчуан, откъдето идва 9% от хеш-рейтa на Биткойн, вече е забранен

Няколко дни след като в Китай правителството позволи употребата на хидроелектричество за ‘блокчейн проекти’ в регион с висока концентрация на миньори, бе приета директива, която до голяма степен противоречи на първата.

Регулаторите в Съчуан са известили всички крипто бизнеси в региона, че трябва да прекратят всякакви процеси на добив на криптовалути. 

 

Всички районни администратори са били инструктирани да ‘насочат’ миньорите да прекратят операциите си.

 

Съчуан е особено добра дестинация за добив на Биткойн , тъй като е прохладен планински регион с ниски цени на електричеството. Офиси на гиганти като Bitmain и AntPool също са разположени в региона.

 

По-притеснителното е, че приблизително 9.66% от общия хеш-рейт е фокусиран в района. Според данни от BTC.com, шест от десетте най-големи миньори на Биткойн са базирани в Китай, като предполагаема част от тях са в Съчуан.

 

Трудно е да се получи точна и навременна информация от Китай за каквото и да било, но са направени проекции въз основа на доклади, идващи от държавата.

 

Ксинянг е на първо място по хеш-рейт принос, като регионът е отговорен за 35% от мощността. 

 

Градове като Шанхай и Джъдзян също фигурират в списъка, но се нареждат по-ниско. Трудът и електричеството са скъпи там, така че двата града не представляват значителен процент от хеш-рейта.

 

Вероятно дейността по добив на Биткойн ще се засили в други провинции и градове, които имат много подобни условия на Съчуан – като Ксинджанг, Монголия и Юннан.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето колко от инвеститорите са на печалба от топ криптовалутите

Компанията за анализ на криптовалути Santiment оцени състоянието на рентабилността на инвеститорите, като се фокусира по-специално върху основните криптоактиви.

27.04.2024 21:00 1 мин. четене

Тежък срив на йената срещу долара – Биткойн ли е решението за проблемите на Япония?

Глобалният икономически пейзаж представя тревожни показатели, тъй като японската йена наскоро падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар от 34 години насам.

27.04.2024 20:00 2 мин. четене

Биткойн навлиза в опасна зона – ето какво да следим

След неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн (BTC) криптовалутната общност следи отблизо бъдещата ценова траектория на актива.

27.04.2024 18:00 2 мин. четене

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.