НАЧАЛО Други

Търговците на Shopify вече могат да получават разплащания в криптовалути

22.05.2020 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Търговците на Shopify вече могат да получават разплащания в криптовалути

Канадският гигант за електронна търговия Shopify, втората най-ценна компания на фондовия пазар в страната, наскоро обяви партньорство с процесора за плащания с криптовалута CoinPayments.

Като част от сделката платформата Shopify ще включва опция за плащане с CoinPayments за всички свои търговци. 

В своето изявление главният изпълнителен директор на CoinPayments, Джейсън Бътчър, заяви, че връзката между двете компании „не може да бъде спряна“, като твърди, че отразява бъдещето на транзакциите:

 

“Като лидери в електронната търговия и криптовалутите, нашата комбинирана експертиза отразява бъдещето на бизнес транзакциите.”

 

Shopify расте, подобно на Биткойн

 

Shopify, базираният в Отава конкурент на Amazon, може да се похвали с пазарна капитализация от $82,20 милиарда.

 

През последните пет години акциите им скочиха с 2,602 процента. За сравнение, Биткойн е нараснал с 4,045 процента за същия период от време.

 

Подобно на BTC, ралито на Shopify се ръководи главно от милениялите, които не са толкова консервативни по отношение на избора си за инвестиции в сравнение с по-старите поколения.

 

Акциите на Shopify (NYSE: SHOP) в момента са с 1.66% нагоре, което е близо до най-високото им ниво от $767.

 

Присъединяване към Асоциация Libra на Facebook

 

Преди да разреши плащанията с криптовалути на своята платформа, Shopify се присъедини към Асоциацията Libra на Facebook през февруари, за да подобри интернет търговията:

 

“Като член на Асоциацията, ние ще работим колективно за изграждането на платежна мрежа, която улеснява достъпа до пари и поддържа навсякъде търговците и потребителите.”

 

След изселването на високопоставени членове като Visa и eBay, през Facebook април дебютира ‘размита’ версия на криптовалутата си, за да успокои регулаторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар в Китай започва да се възстановява

Изглежда, че китайският фондов пазар се отърсва от репутацията си на „неинвестируем“, благодарение на икономическото съживяване и ралито, което може да има още много възможности за развитие.

06.05.2024 21:30 2 мин. четене

Топ 4 фактора, които могат да разтърсят финансовите пазари

Наскоро Capital Economics очерта серия от потенциални рискове, които биха могли бързо да влошат финансовите условия въпреки настоящата стабилност на пазара и икономиката.

06.05.2024 21:00 2 мин. четене

Крипто борсата Crypto.com разширява партньорството си с Формула 1

Crypto.com, водеща борса в сферата на дигиталните валути, се подготвя да засили рекламните си усилия в спортната сфера и по конкретно Формула 1, за да засили глобалната си разпознаваемост.

06.05.2024 20:30 1 мин. четене

Ето какво тежи най-много на икономиката на Китай

Най-новото тримесечно проучване на централната банка в Китай показва, че домакинствата продължават да изпитват затруднения поради отслабения пазар на труда, което води до сравнително ниски разходи за потребление, тъй като хората са склонни да дават приоритет на спестяванията.

06.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.