Home

Криптовалутите не са толкова хаотични, колкото изглеждат

18.05.2020 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите не са толкова хаотични, колкото изглеждат

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz смята, че миналият растеж на социалните медии, разработчиците, цените и стартъпите сред криптовалутите може да означава крипто цикъл, който да бъде благоприятeн за инвеститорите в бъдеще.

Базираната в САЩ компания публикува доклад на 15-ти май, анализиращ криптовалутите по време на три цикъла, в който се достигат най-високите стойности през 2010, 2013 и 2017 г. Според фирмата, съставните годишни темпове на растеж (CAGR) от 2010 г. до настоящия момент показват „по-стабилен, но последователен растеж на всички [тези] ключови показатели.”

„Цикълът от 2017 г. породи десетки вълнуващи проекти в широк спектър от области, включително плащания, финанси, игри, инфраструктура и уеб приложения“, пише в доклада.

Andreessen Horowitz отбелязват, че иновативните идеи, ‘изтласкани’ в най-новия цикъл, имат потенциал да създадат „четвърти крипто цикъл“, който, ако е последователен, би могъл да види сравнимо увеличение на активността в социалните медии, на разработчиците и стартъпите, като същевременно цената на Биткойн (BTC ) ще се покачва.

Въпреки че криптовалутите изглеждат хаотични, в дългосрочен план те генерираха стабилен растеж на нови идеи, код, проекти и стартъпи – основните двигатели на софтуерните иновации. Технолозите и предприемачите ще продължат да тласкат криптовалутите напред в следващите години. Всички трябва да се вълнуваме за това, което изграждат.

Не за пръв път участват в крипто пространството

На 14-ти май бе съобщено, че Andreessen Horowitz пуснаха видеоклипове от онлайн курса си „Crypto Startup School“. Това е седемседмичен курс за обучение на предприемачи в индустрията, който продължи до средата на април.

Фирмата беше и една от първите групи за рисков капитал, които инвестираха в крипто компании, включително Libra, Maker DAO (MKR) и Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance стартира платформа за предварително предлагане на токени

Binance, водещата световна борса за криптовалути, представи най-новото си предложение: Платформата Binance Pre-Market.

27.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как ще се отразят действията на Фед на крипто пазара?

Известен крипто анализатор смята, че пазарът на дигитални активи ще остане силен, дори ако Федералният резерв намали лихвените проценти.

27.09.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

SEC официално одобрява плана за крипто попечителство на BNY Mellon

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде зелена светлина на инициативата на Bank of New York Mellon за предоставяне на попечителски услуги за дигитални активи, които потенциално могат да обхванат и други сфери освен борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн и Етериум.

27.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Stefanov

Фалитът на Silvergate Bank резултат от регулаторен натиск?

Бившата про-крипто институция Silvergate Bank може би щеше да се справи с предизвикателствата, ако не се бе сблъскала със силен регулаторен натиск, довел до доброволната ѝ ликвидация, твърди Ник Картър.

27.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.