Home

Американската Блокчейн асоциация се намесва в делото на SEC срещу Kik

21.04.2020 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американската Блокчейн асоциация се намесва в делото на SEC срещу Kik

Американската Блокчейн асоциация подаде неутрален доклад в подкрепа на канадското приложение за съобщения Kik на фона на правната битка на фирмата с Комисията поценни книжа и борси.

Асоциацията е представила доклада на 17-ти април пред съда, който разглежда делото с молба да откаже предложението на SEC за решение по бързата процедура, с цел да се избегне поставяне под съмнение на криптовалутни проекти, които тепърва ще се явяват пред съда.

През март SEC поиска съдебно решение, твърдейки, че притежава „безспорни доказателства“, че чрез първичното предлагане на монети на Kik се разпространяват нелицензирани ценни книжа.

Не е същото като случая на Telegram

По същество Блокчейн асоциацията заявиха, че съдът първо трябва да определи дали ICO-то на Kik за акредитирани инвеститори и продажбата на токени на публични купувачи всъщност е била интегрирана продажба на ценни книжа и настоятелно призовава съда да не прилага подхода, използван в текущото дело срещу Telegram. Накратко се казва, че:

„Спазването на съществуващите изключения на ценни книжа чрез сключване на договори с акредитирани инвеститори представлява „схема“ за разпространение на нерегистрирани ценни книжа на обществеността в даден момент в бъдеще. Решението на Telegram третира криптовалутата като някак различна от всяка друга индустрия.

Следването на това решение би могло да подкопае иновациите във важна нова технологична област, като същевременно се изключи отрасъл от същите изключения от закона за ценните книжа, които трябва да се прилагат еднакво за всички.“

Освен това асоциацията добавиха, че SEC пренебрегва важните различия в дейностите на Kik и – както в случая на Telegram – че не дава достатъчно яснота относно собствената си интерпретация дали и кога дигиталните активи са ценни книжа.

Повече крипто компании са изправени пред съдебни дела

Междувременно, няколко големи крипто компании – Binance, KuCoin, BiBox, BitMEX и компанията майка HDR Global Trading Limited, както и предполагаемите издатели на криптовалути Block.one, Quant stamp, KayDex, Civic, BProtocol, Status и Tron Foundation – са изправени пред колективни дела, заведени във федерален съд в Ню Йорк, по-рано през април.

В съдебното дело се твърди, че много борси са продавали нелицензирани ценни книжа без лицензиране на брокери и дилъри, и са участвали в пазарни манипулации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Намаляването на лихвите с 0.5% е “политически ход” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното решение на Федералния резерв да намали основния си лихвен процент с половин пункт, като го нарече “политическа маневра” и предположи, че по-малкото намаление би било по-подходящо.

20.09.2024 19:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.