НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да достигне пазарна капитализация от $2 трилиона

25.03.2020 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да достигне пазарна капитализация от $2 трилиона

След като президентът на САЩ, Доналд Тръмп, за първи път обяви финансова инжекция в размер на 1 трилион долара за американската икономика, вследствие на избухването на пандемията от коронавирус, хората бяха шокирани от това, което според тях е колосална сума.

Както бе съобщено няколко дни по-късно, на 25-ти март, двустранна сделка беше договорена за двойно повече от тази цифра и тя изведнъж изглежда далеч по-осезаема.

Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, дори публикува в Twitter, че новият финансов диалог означава, че тези 2 трилиона долара пазарна капитализация за Биткойн може да се считат за „скромна прогноза“.

Дали обезценяването на щатския долар ще тласне Биткойн до $100,000?

Федералният резерв и централните банки по целия свят започнаха неетично да наливат пари в опит да предотвратят по-дълбок финансов крах, подтикнат от COVID-19, чрез количествено облекчаване.

Трилиони са на масата и Биткойн вече е отбелязал повишение на цените след предложението на Фед, че може да отпечата безкрайно количество пари. Според Джао, Биткойн може да яхне тази вълна до $100,000;

„Докато свикваме да говорим за трилиони, скромна пазарна капитализация от $2 трилиона на Биткойн ще постави 1 BTC на $100,000. Не е толкова трудно да си представим тази цифра сега, нали?”

Поскъпването на Биткойн, подтикнато от HODL

Джао продължи да обяснява това, че тъй като повечето биткойни са в ръцете на тези, които държат криптовалутите си за дългосрочен план, а не за продажба, само малък процент от финансовата инжекция ще трябва да се влее в Биткойн, за да се постигне еквивалентен пазарен капацитет.

Разбира се, бичите възгледи на Джао за Биткойн бързо се превръщат в мемове, и много от неговите последователи в Twitter отговориха, че подобно прогнозиране може да бъде само сигнал за продажба. Въпреки това, с печатането на повече долари всеки ден, ограниченото предлагане на Биткойн може да бъде в негова полза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ерата на Биткойн тепърва ще разгърне своя потенциал според макро експерт

Според макро експерта Лин Алдън, пътят на Биткойн към превръщането му във важен клас активи ще продължи повече от десетилетие.

02.05.2024 2:30 1 мин. четене

Биткойн може да спадне до $40,000 преди да възобнови възхода си

Известният трейдър Питър Бранд, известен със своя опит във финансовите пазари, предложи уникална гледна точка за потенциалната траектория на Биткойн след неотдавнашен спад на пазара.

02.05.2024 1:30 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Април беше най-лошият месец за Биткойн от срива на FTX насам

Биткойн отбеляза най-значителния си месечен спад след срива на империята FTX, докато вълнението около американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за водещия дигитален актив намалява.

01.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.